OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.10. 08:15

Válságban a sztárklub, eldőlt Lőw Zsolt jövője

A Manchester United csupán nyolc pontot gyűjtött eddig az angol labdarúgó-bajnokságban, ilyen gyenge kezdést legutóbb 1989-ben produkált a klub. A sztárcsapatnál felmerült Thomas Tuchel neve, aki hozná magával Lőw Zsoltot is, a páros azonban nem veszi át az együttes irányítását.

A Manchester United már tavaly sem brillírozott az angol labdarúgó-bajnokságban, a sztárcsapat mindössze a tabella nyolcadik helyén végzett. Idén még rosszabb a helyzet, az eddigi hét forduló alatt nyolc pontot gyűjtött az együttes, amivel a 14. helyről várhatja a folytatást a válogatott szünet után. Legutóbb az 1989/90-es szezonban sikerült ennyire rosszul a rajt, akkor hét kör után hét ponttal szerénykedett a klub, amely az idény végén is csupán 13. lett. A mostani vezetőedző, Erik ten Hag helyzete bizonytalan, a klub kívánságlistáján pedig ott volt Thomas Tuchel is, aki szokásához híven vélhetően magával vitte volna Lőw Zsoltot is.

Lőw Zsolt, Thomas Tuchel
Lőw Zsolt és Thomas Tuchel nem mennek a Manchester Unitedhez Fotó: AFP

Lőw Zsoltékkal megszakadtak a tárgyalások

Tuchel, akivel a United a nyáron a legmesszebbre jutott a stratégiai felülvizsgálat során Ten Hag esetleges leváltását illetően, egyelőre nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy átvenné a helyét az Old Traffordon. A vele folytatott megbeszélések már a pénzügyi egyeztetésig jutottak, utána azonban a United leállította az egyeztetéseket, írja az Origo.

A Manchester United a keddi napon bizottsági ülést tartott, amelyen a klub három meghatározó személyisége, Sir Jim Ratcliffe, Sir Dave Brailsford és Joel Glazer vett részt. Rajtuk kívül Omar Berrada vezérigazgató, Dan Ashworth sportigazgató, Jason Wilcox technikai igazgató, Collette Roche operatív igazgató és Roger Bell pénzügyi igazgató volt ott az ülésen.

A megbeszéléseken kiemelt téma ten Hag helyzete, aki jelenleg a válogatott szünet miatt pár napos szabadságát tölti. Amennyiben mégis megválnak tőle, helyére az AC Milan és a Juventus korábbi edzője, Massimiliano Allegri érkezhet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek