OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.26. 14:35
Módosítva: 2024.10.26. 16:32

Mindenkinek üzent Liu Shaolin Sándor: visszatértek!

Újra versenyeznek a Liu testvérek a világkupa-sorozatban. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang magyarokkal is megküzdenek Montrealban.

Kanadában a hét végén megkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók World Tour-sorozata, a megreformált világkupa-sorozat. Montrealban az első napon a magyar csapatból Kónya Zsófia szerepelt a legjobban, aki 500 és 1000 méteren is biztosította a helyét a negyeddöntőben. A kínai csapatban ezúttal is ott van a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor – emelte ki a Magyar Nemzet. 

Liu Shaolin Sándor (elöl) kínai válogatottként az 500 méteres világkupa-futamon
Liu Shaolin Sándor (elöl) kínai válogatottként az 500 méteres világkupa-futamon   Fotó: International Skating Union

A rövid pályás gyorskorcsolya World Tour-sorozatában változott a versenyek lebonyolítása: megszűnt a „távduplázás”. Eddig egy-egy világkupa-állomáson mindig duplán rendeztek meg egy-egy távot, vagyis a hat versenyen kétszer fordult elő, hogy két győztest avattak 500-on, kétszer 1000-en és kétszer 1500 méteren. A World Tour-sorozat nyitóállomásán, Montrealban kínai színekben versenyez a magyarként olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) a beharangozójában ki is tér rájuk, kiemelve az országváltásukat és azt, hogy Liu Shaoang kétszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok.

Liu Shaolin Sándor a közösségi oldalán meg is osztott négy fotót a következő üzenettel:

Újra itt vagyunk!

Liu Shaoang kezdett jobban

Pénteken férfi 500 méteren Liu Shaoang a futamában az első helyen végezve jutott tovább a negyeddöntőbe.

Liu Shaolin harmadik helye ehhez nem volt elegendő, ő a vigaszágra került, miként a három magyar versenyző, Tiborcz Dániel, Jászapái Péter és Csizmadia Márk is. Tiborcz abban a futamban ötödik lett, amit Liu Shaoang megnyert – csak első kettő jutott tovább. 1000 méteren Nógrádi Bence és Jászapáti Péter, 1500 méteren Nógrádi Bence és Bontovics Balázs is vigaszágas. Liu Shaoang ugyanakkor 1000 méteren futammásodikként lett negyeddöntős.

A nőknél 500 méteren Kónya Zsófia bejutott a negyeddöntőbe, Jászapáti Petra és Somogyi Barbara a vigaszágon folytathatja. Kónya 1000 méteren is biztosította a helyét a negyeddöntőben, Jászapáti és Somodi Maja a vigaszágon próbálhat csatlakozni hozzá. 1500-on Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti és Somodi egyaránt vigaszágas.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek