OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.18. 10:30

Kiderült, ennyit keres a magyar fociedző Németországban

Lőw Zsolt ezúttal nem tartott Thomas Tuchellel, a magyar fociedző nem dolgozik az angol válogatott szakmai stábjában. Ugyanakkor kiderült, munka nélkül is kap pénzt a Bayern München csapatától.

Noha tavasz óta nem dolgozik a Bayern München együttesénél, továbbra is onnan kapja fizetését Lőw Zsolt. A magyar fociedző hat éven át segítette a német Thomas Tuchelt, akivel Párizsban, a Chelsea élén, s a Bayern München együttesénél is dolgozott. A bajor klubnál mindössze egy évet húztak le, már februárban bejelentették, az idény végén biztosan nem marad Tuchel stábja. A pénz ugyanakkor még onnan jár, noha nincs már Lőw a Bayern kispadján.

lőw zsolt bayern münchen
Lőw Zsolt egy bajnoki aranyat nyert a Bayern München kispadján (Fotó: AFP)

Thomas Tuchel angliai munkavállalással kapcsolatban a Sky ír arról, ezzel a lépéssel a Bayernnek már nem kell utalnia a szakember fizetését. Lőw Zsolt jövő nyárig továbbra is rajta marad a Bayern fizetési listáján, addig ugyanúgy kapja a pénzt a német rekordbajnoktól.

Menyit fizet a Bayern München?

Pontos összeget nem közölt a Sky Sports, de annyit megírt, hogy Tuchel három segítője összesen évi 1,5 millió eurót kaphatott. Ebből legalább félmillió euró (mintegy 200 millió forint) jutott a magyar edzőnek is.

Azt maga Lőw Zsolt is elismerte, hat sikeres esztendő után ezúttal nem tart Thomas Tuchellel az angolokhoz. Arról nincs hír, hogy ez kinek a döntése volt. Lőw Zsolt neve a nyáron Újpesten is felmerült, de a szakember akkor azt mondta, nem időszerű a hazatérése.

A korábbi válogatott focista 2020-ban a PSG kispadján volt BL-döntős, 2021-ben a Chelsea-vel már meg is nyerték a Bajnokok Ligáját.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek