Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.25.
Módosítva: 2024.09.26. 07:46

Keserű csalódás, Szoboszlait kitették a gálázó Liverpoolból

Nem hatotta meg Arne Slotot, hogy magyar játékosa tavaly pont ekkor lőtt álomgólt. Szoboszlai Dominik a kispadról nézte végig a társai gólzáporos győzelmét.

Arne Slot vezetőedző olyat tett Szoboszlai Dominikkal, amilyet a 2024/25-ös szezonban még nem: kihagyta a Liverpool kezdőcsapatából az angol Ligakupa 3. fordulójában, a West Ham United elleni hazai meccsen. A 23 éves magyar középpályás az első négy Premier League-bajnokit, majd az AC Milan otthonában játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést is végigjátszotta (utóbbin góllal is kivette a részét a 3-1-es Pool-sikerből), a legutóbbi, Bournemouth elleni találkozón (3-0) ellenben először lecserélte – most pedig egyből csak a kispadra jelölte Szoboszlait a holland tréner.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai a szezonban először kimaradt a parádézó Liverpoolól            Fotó: AFP

Pedig Szoboszlai Dominikról köztudott, hogy mindig játszani akar. 

Ráadásul tavaly éppen a Ligakupa 3. fordulójában lőtte ezt az irgalmatlan bombagólt a Leicester Citynek (3-1):

A sorozat címvédőjénél egyébként most Szoboszlai mellett olyan nagyágyúk kötöttek még ki a kispadon, mint például Virgil van Dijk, Alexis Mac Allister és Mohamed Szalah. Sőt, gyakorlatilag a B-csapatát küldte pályára Slot, hiszen a hétvégi bajnoki sikerhez képest csak a kapus, Caoimhin Kelleher és a középcsatár, Darwin Nunez nem szusszanhatta ki magát, amíg 30 perc elteltével el nem vonultak melegíteni.

Szoboszlaira nem volt szükség

Addig tehát Szoboszlaiék még ücsörögve bosszankodhattak a 21. percben (a labda kabaréba illő kapu előtti flipperezése után) esett Quansah-öngól (0-1) láttán. Annál szebb volt négy perccel később az a Liverpool-támadás, amelynek végén a Chiesa kapáslövését kapuba fejelő Diogo Jota egyenlített (1-1).

A második félidő elején, a 49. percben lábbal már fordított a portugál támadó (2-1). Így már továbbjutásra álló csapatba állt be az alapemberek közül előbb Mac Allister és Szalah, aki a 74. percben be is biztosította (3-1) a Pool-győzelmet. A londoni Álvarez kiállítása után, a hosszabbítás perceiben Gakpo gyors duplával állította be az 5-1-es végeredményt.

A hajrára Robertson és Morton is beállt a Slot-csapatba, Szoboszlai ellenben ezúttal egyáltalán nem kapott játéklehetőséget.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek