Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.25. 20:30

Visszavonul az olimpiai bajnok? Szilágyi Áron sorsáról beszélt a legenda

Az olimpiai bajnok Pézsa Tibor legfeljebb csak reménykedik abban, hogy a háromszoros kardvívó olimpiai bajnok visszatér. Szilágyi Áron az olimpia után operáltatta meg magát.

Felemás olimpián van túl Szilágyi Áron, három egyéni aranyérme után Párizsban rögtön az első körben kiesett. A váratlan bukást követően a válogatottal javított, ezüstérmes lett. Aztán jött a hír, mely szerint a háromszoros olimpiai bajnok megműttette a sarkát, minek következtében régi, makacs Achillesín-közeli fájdalma remélhetően végleg a múlté.

SZILÁGYI Áron
Szilágyi Áron ezüstéremmel és sérülten tért haza Párizsból Fotó: Illyés Tibor

Jelezte, mindent megtesz azért, hogy visszatérjen a pástra, de egyelőre nem tudni, sikerülhet-e ez. Pézsa Tibor mindenesetre bízik a bajnok a visszatérésben.

"Szilágyi a magyar vívósport alapembere, elengedhetetlen szükség van rá a jövőben is. Persze fogas kérdés, vajon a műtét után alkalmas lesz-e a lába a vívásra. Ez a sportág - és különösen a kardvívás - az a fajta igénybevétel, amelynek során a váll-, derék-, térd- és bokaízületek állandó terhelésnek vannak kitéve, tehát kopnak "- mondta a Ripostnak Pézsa, aki az 1964-es tokiói ötkarikás játékokon szerzett bajnoki címet.

Már maga az is csoda, hogy Áron képes volt három egyéni olimpiai bajnoki címet szerezni 2008-tól kezdődően összesen öt olimpiai rajtján. Az állandó védés, visszatámadás hihetetlen mértékben igénybe vette a szervezetét, ráadásul ő sem fiatalodik, immár 34 éves, de azért őszintén hiszem, hogy van még visszaútja a pástra

 

Szilágyi Áron nélkül nincs válogatott

Pézsa azt is tudja, Szilágyi Áron a Vasas vívó szakosztályának elnöke, ami szintén jelentős elfoglaltság, és időt vesz el a majdani felkészüléséből.

"Szerencsére Áron igencsak akaratos ember, ráadásul kardtechnikai képzettsége felsőfokokú, az tehát nem kopik. Újrakezdését már csak azért is kívánom a magyar sportnak, mert sokszor bebizonyosodott, hogy Szilágyi nélkül nem létezik magyar kardvívó-válogatott!" 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek