Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.26.

Szomorú hírt közöltek a családdal, Schumacher számára nincs már remény

Úgy tűnik, a következő évre is autó nélkül marad a Forma-1 legendájának a fiája. Mick Schumacher már csak az Audiban bízhatott, de csak eddig.

Évről-évre felmerül a kérdés, vajon láthatjuk-e jövőre valamelyik Forma-1-es csapatban Mick Schumachert? A hétszeres világbajnok legenda Michael Schumacher fia másfél szezonon át versenyzett, 2022-ben körözött utoljára a futamokon. Azóta is rendre képben van a csapatoknál, de a vezetők sosem őt választják ki. A következő szezonra már csak egy szabad pilótaülés maradt, mégpedig az Audinál. Mick Schumacher reménykedett, mostanra azonban megtudta, ebből a tervéből sem lesz semmi.

Mick Schumacher
Mick Schumacher nem kapott esélyt Fotó: NurPhoto via AFP

A Bild úgy értesült, az Audi kosarat adott a Schumacher fiának, a döntő szót a főnök, Mattia Binotto mondta ki. Állítólag a rutinos finn pilóta, Valtteri Bottas kapja meg az Auditól az esélyt. Mick sorozatban a harmadik szezonban marad kocsi nélkül, s ez nem sok jót jelent. A szakemberek szerint meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy soha többé nem fog Forma-1-es autót vezetni versenyen. Három kihagyott év az rengeteg, olyan mennyiségű tapasztalattól esik el a 25 éves Mick, hogy az óriási hátrányt jelent számára a riválisokkal szemben. Schumacher a Haas-nál töltött versenyidőszak után tesztpilótaként a Ferrarit és a Mercedest is szolgálta, ám azoknál az istállóknál sem kapott esélyt.

Schumacher édesanyja sem tud segíteni

A 2013-as tragikus síbalesete óta otthonában ápolt Michael Schumacher neve a mai napig jól csen a Forma-1 világában, de ez még kevés ahhoz, hogy Mick automatikusan esélyt kapjon. A fiú édesanyja, Corinna is számos futamra elutazott, hogy kardoskodjon gyermeke mellett, de jó kapcsolatai ellenére sem tudott segíteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek