Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.15.

Már nem titok, óriási fizetést kap Sallai Roland a törököknél

A magyar válogatott Németországban sem keresett rosszul, de most igazán bankot robbantott. Sallai Roland négyéves szerződést kötött.

Elkelt a magyar labdarúgó-válogatott egyik legjobb focistája. Sallai Roland a török átigazolási szezon legutolsó óráiban érkezett meg Isztambulba, hat év freiburgi légióskodás után a Galatasaray játékosa lesz. Négyéves szerződést írt alá, s a csatárposzton olyan riválisai lesznek, mint Victor Osimen, Muro Icardi, Hakim Ziyech, vagy éppen Dries Mertens. A Transfermarkt oldalán 15 millió euróra (5,9 milliárd Ft) értékelt Sallai a klub 8. legértékesebb játékosa lett.

Sallai Roland
Sallai Roland pénteken érkezett meg Isztambulba

Érdekesség, hogy Sallai ára a 15 milliós értékhez képest "csak" hatmillió euró (2,3 milliárd Ft) volt. Nos, ennek az oka egyszerű, a játékos szerződése jövőre lejárt volna Freiburgban, s mivel nem hosszabbítottak, a németek utoljára kaphattak érte tisztességesebb összeget. Mivel a vételár alacsonyabb volt, a fizetésén nem spóroltak a törökök.

Sallai Roland fizetése

Törökországban nem titok, mennyit keresnek a focisták. Sallai évente 2,5 millió eurós (989 millió forintos) fizetést kap. Ez jóval több, mint a freiburgi fizetése, ott hírek szerint 720 ezer eurót kapott – írja a Magyar Nemzet. Ez jókora fejlődés, mivel Németországban évente 720 ezer eurót (284 millió forintot) keresett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek