Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.10.

Itt a teljes lista, milliókat kerestek a paralimpia magyar hősei

A viadalon remekeltek a magyarok, összesen 15 érmet szereztek a sportolóink. A busás díjazás sem marad el a paralimpia után.

Ahogy az olimpia után rendszeresen, a paralimpiák után is díjazzák a helyetésük után a magyar sportolókat. Magyarországon az esetleges szponzori ajándékokon kívül komoly milliókkal jutalmazzák – egészen a 8. helyig – a parasportolók teljesítményét: első hely: 27,5 millió forint, második hely: 19,635  millió forint, harmadik hely: 15,675 millió forint, negyedik hely: 11,825 millió forint, ötödik hely: 7,865 millió forint, hatodik hely: 6,270 millió forint, hetedik hely: 3,135 millió forint, nyolcadik hely: 1,540 millió forint - írja a Magyar Nemzet. A párizsi szereplés alapján Konkoly Zsófia kapta a legtöbb jutalmat a paralimpia után.

paralimpia
Konkoly Zsófia, a paralimpia sztárja Fotó: Szabó Miklós

Konkoly Zsófia két aranyérmet és egy ezüstöt nyert Párizsban. Összesen 74,635 millió forinttal lett gazdagabb. Őt a szintén úszó Pap Bianka követi a sorban, aki mindhárom éremből szerzett egyet-egyet, ami 64,3 milliót ért. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Ekler Luca ért oda, aki egy-egy arany- és ezüstérmével 35,4 millió forintot kap az államtól.

Életjáradék a párizsi paralimpia után

A jutalom mellett sportolók edzőik 35, illetve 45 éves koruk után kapnak havi életjáradékot, ez megegyezik azzal, amit az épek között versenyzők kapnak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek