Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.03.

Rájuk sem lehet ismerni, ők várják Marco Rossi csapatát

Totálisan megváltozott a hazai Európa-bajnokság után a német fociválogatott kerete. Szombaton Marco Rossi magyar válogatottja lesz az ellenfél.

Két és fél hónap után újra összecsap a magyar fociválogatott Németországgal. Marco Rossi együttese az Eb-csoportmeccs keserű kudarca (0-2) után a Nemzetek Ligája sorozatában, szintén idegenben próbál javítani. A magyar csapatból többen is hiányoznak majd düsseldordi összecsapáson (szombat, 20.45), de ez mind semmi ahhoz képest, ami a németekkel történt az Európa-bajnokság óta.

marco rossi
Az Eb-n 2-0-ra nyertek a németek Marco Rossi együttese ellen / Fotó: AFP

A németek hiába játszottak jól odahaza, az Eb "előrehozott" döntőjét elveszítették. A legjobb nyolc között a későbbi győztes spanyolok verték őket hosszabbításban 2-1-re. Ezt követően sokak számára jött el a búcsú, négy világbajnok is otthagyta az együttest.

Marco rossi rájuk várhat, újjáépül a német válogatott

Közel 400 válogatottság, összeadva 50 év folyamatos játék a nemzeti csapatban - ez tűnt el egyszerre Julian Nagelsmann csapatából az Európa-bajnokság.

Toni Kroos már az Európa-bajnokság előtt kijelentette, a klubfutballt is befejezi, s az Eb lesz az utolsó fellépése profi labdarúgóként. A kiesés után három további alapember köszönt el. Manuel Neuer kapus, Ilkay Gündogan középpályás és Thomas Müller csatár aki bejelentette, a 2026-os világbajnokságra már nélküle kell terveznie a nemzeti együttesnek. Így a 2014-ben vb-aranyérmet szerző keretből már senki nem maradt a csapatban.

Az eldőlni látszik, hogy az új csapatkapitány Joshua Kimmich lesz, a Bayern München labdarúgója 29 évesen nyolc éve erőssége a csapatnak.

Kapusposzton a Barca hálóőre Marc-André ter Stegen jelenti a megoldást, középpályán pedig az Eb-n is látható emberek - Emre Can, Robert Andrich - mellett Pascal Gross jelenthet megoldást.

A magyar válogatott az utóbbi nyolc évben négyszer játszott idegenben Németországgal. 2016-ban az Eb előtti felkészülési a meccsen a hazaik 2-0-ra nyerte, akár csak az idei kontinensviadalon. A 2021-es Eb-n 2-2-re végeztünk, míg 2022-ben, a Nemzetek Ligájában 1-0-ra győzött a magyar csapat Lipcsében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek