OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.07.

Új titkos fegyver, három érdekesség a megújult Rossi-csapatról

A magyar labdarúgó-válogatott három hónap után újra tétmérkőzést játszik Németország ellen, ezúttal a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi szövetségi kapitány az átalakított keretével több helyen okozhat meglepetést az ellenfélnek.

A magyar labdarúgó-válogatott júniusban elképesztő balszerencse után kiesett az Európa-bajnokság csoportköréből. Az együttes szűk három hónap után játszik újra tétmérkőzést, ismerős rivális ellen. Marco Rossiék ma este már a Nemzetek Ligájában bizonyíthatnak Németország (20:45, tv: M4 Sport) ellen. A szövetségi kapitány alaposan megkavarta a keretét, lapunk összeszedett három érdekességet a ma esti párharccal kapcsolatban.

Marco Rossi betartotta az ígéretét: levonta a tanulságokat az Eb után, s változtatott a válogatási elvein
Marco Rossi több újdonsággal is meglepheti a német válogatottat Fotó: Micheller Szilvia / mlsz.hu

Szabad az út Balogh előtt

A legnagyobb változás a védelem tengelyében lesz látható. Willi Orbán elvesztette két társát, Lang Ádámot és Szalai Attilát középről, miután mindketten komoly meccshiánnyal küzdenek. Előbbi helyén minden bizonnyal Balogh Botond fog kezdeni, aki az Eb-n még sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére, azóta a Parmában megtáltosodott. Az együttes idén jutott fel az olasz élvonalba, a 22 éves játékos pedig eddig minden bajnokit végigjátszott, a Napoli és az AC Milan ellen is remekelt. Szalai helyén Dárdai Márton kezdhet majd, aki az Eb-n meggyőző teljesítményt mutatott, a Herthánál pedig mind a négy bajnokin játéklehetőséget kapott. Dárdai szintén csupán 22 éves, így Baloghhal ketten hosszú távú megoldást jelenthetnek a védelem tengelyében.

Rossi titkos fegyvere

Az olasz szakember a balhátvéd posztot tekintve megnyugodhat, Kerkez Milos ugyanis egyre jobb játékossá érik a Bournemouthnál és stabil kezdő. Az ő cseréje volt Nagy Zsolt a nemzeti csapatban, ám könnyen lehet, hogy Rossi egy sorral feljebb fog rá számítani. Nagy idén a Puskás Akadémiában balszélsőként szerepel, és élete formájában van. Az NB I-ben öt bajnokin egy gól és négy gólpassz, a Konferencialiga-selejtezőjében négy meccsen négyszer talált be. Rossi a válogatottban is kipróbálhatja ezen a poszton, ezzel pedig Szoboszlai Dominik több területet kapna.

Jöhet az újonc

Rossi végül öt újoncnak, Tóth Balázsnak, Gergényi Bencének, Vas Gábornak, Yaakobishvili Antalnak és Nikitscher Tamásnak szavazott bizalmat. Tóth egyelőre harmadik számú kapus, Vas megsérült, Gergényi és Yaakobishvili pedig védőként vélhetően nem kerülnek rögtön a mély vízbe. A középső középpályás Nikitschernek azonban jó esélye van a debütálásra. Kleinheisler László és Callum Styles nem kapott meghívót, így Schäfer Andrásnak és Nagy Ádámnak ezúttal nincsenek meg a fix cseréi. Rossi korábban Nikitscher fizikai erejét emelte ki, ami jól jöhet a masszív szűrőkből álló német középpálya ellen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek