Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.08.

"Dzsudzsák jó napot fogott ki" – Dombi Tibor így élte meg a beugró szerepet

Sikerrel teljesítette a beugró szerepkört a Debrecen legendája. Dombi Tiborral a kispadon a Loki legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó NB I-ben, és az egykori szélső a továbbiakban Máté Csaba munkáját segíti.

Szerző Szabó Sándor

Most könnyebben veszik a levegőt a Loki futballistái, hiszen átmeneti edzőjükkel, Dombi Tiborral a kispadon 3-1-re verték a Zalaegerszeget, ami az NB I-es futballbajnokság őszi felének második hajdúsági sikere volt.

Dombi Tibor
Dombi Tibor Fotó: Szabó Miklós

"Összességében ez a negyedik olyan találkozóm, amikor egy vezetőedző távozását követően kaptam a "tűzoltó" szerepét" – emlékezik a Ripostnak Dombi Tibor. "Nincs mágia, mindössze annyit közöltem a játékosokkal, ha lehet, teher nélkül futballozzanak. Ezt tették, ráadásul Dzsudzsák Balázs igen jó napot fogott ki, ami sokat segített. A többi most már új mesterünktől, Máté Csabától függ."

Dombi elárulja, soha nem fordult meg a fejében, hogy megszerzi a legmagasabb fokozatú edző licencet.

Nem, mert mindvégig tudtam, tudom, hogy trénerként mire vagyok képes. Megmaradok annak, ami voltam, és így szolgálom tovább a Lokit. Számos kiváló mesterrel dolgozhattam együtt játékosként és beosztott edzőként is, közülük Csank János futballszemlélete maradt meg bennem követendőként. Pontosan tudja, miként kell szerves egységbe fűzni egy adott együttes három csapatrészét.

– mondja Dombi.

Dombi Tibor lesz az új edző segítője

Az új vezetőedző, Máté Csaba tisztességes pedigrével érkezik Debrecenbe. Az 54 éves, szekszárdi születésű szakember többek között Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját segítette a magyar válogatottnál, majd a Haladásnál, a Paksnál és a Ferencvárosnál is tevékenykedett. A Fradi-szurkolók a mai napig jó szívvel emlékeznek rá, hiszen kiváló munkát végzett.

Nem ismertem őt közelről, az eredményei jelezték, hogy az FTC-nél is többre volt hivatott, mint pályaedző. Most kapott egy vadonatúj feladatot, saját elképzelései szerint építkezhet. Munkamegosztásunkban már tiszták a részletek. Azt tehetem, amit eddig is. Segítek.

Az 50 éves, egykori 35-szörös válogatott Dombi hozzáteszi: nincs olyan elvárás, hogy nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen végezzen a DVSC. Egyelőre beérik annyival, ha a csapat elindul felfelé a tabellán a jelenlegi 8. helyről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek