OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.04.

Nem sikerült az előzés az olimpián, a címvédő vár a magyar pólós lányokra

Pontot szereztek, de nem sokra mentek vele. Női vízilabdázóink a címvédő Egyesült Államok ellen játsszák a negyeddöntőt.

A rendes játékidőt döntetlennel zárta, de ötméteresekkel alulmaradt a magyar női vízilabda-válogatott a párizsi olimpia A csoportjában: Keszthelyi Ritáék az utolsó játéknap előtt éllovas ausztrál csapat ellen 9-9-re (1-1, 2-2, 2-3, 4-3) végeztek, és csak az ötméteresekkel veszítettek.

Keszthelyi Rita büntető- és akciógólt is lőtt a női vízilabda-rangadón
Keszthelyi Rita büntető- és akciógólt is lőtt a női vízilabda-rangadón     Fotó: Origo/Csudai Sándor

Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok csapata (és az ellenfél is) biztos negyeddöntősként vágott neki a rangadónak. A következő rivális kiléte miatt mégsem volt mindegy, melyik válogatott végez a másik előtt a csoportjában. 

Garda Krisztina góljával hamar vezetést szereztek a mieink, de az ausztrálok fordítottak, és az utolsó negyedig (5-6) már a mieinknek kellett kapaszkodniuk egy-két gólos hátrányból. A záró játékrész is Keszthelyi bombagóljával kezdődött, de két perc múlva újra kétgólos volt a hátrány (6-8, majd 7-9). Az idegtépő végjátékban már a kapus Magyari Alda is csatlakozott a támadókhoz, és az utolsó percben sikerült is a sokadik egyenlítés (9-9). Ezzel eldőlt, hogy nem sikerül Ausztrália megelőzése. Az ötméterespárbajt aztán 5-4-re a csoport élén végző ellenfél nyerte.

A pólós lányok legközelebb kedden, már az olimpia negyeddöntőjében játszanak a címvédő Egyesült Államok csapata ellen.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek