Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.22.

Varga Barnabás Európába is visszatér a Fradiban, nagy a tét a kupameccsen

Most dől el, hogy melyik csoportkörben szerepel ősszel a Ferencváros labdarúgócsapata.

Az már biztos, hogy a Ferencváros sorozatban hatodszor is valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepel. A bosnyák Borac Banja Luka elleni selejtezőn dől el, hogy melyik főtáblán folytatja a gárda. Siker esetén az Európa Liga, egy kudarccal a Konferencia Liga vár a magyar bajnokra. A feröeri csapat tavaly 3-0-s összesítéssel, háromgólos budapesti sikerrel ütötte ki a Fradit a BL-ből. Kapusedzőjük, Turi Géza szerint az első meccs a Fradinak áll.

Pesten ünnepelt a Klaksvik és Turi Géza (sötétkékben) Fotó: Török Attila

Turi Géza úgy véli,  a magyar bajnokcsapat csütörtök este (Groupama Aréna, 21.00, TV: m4Sport) három góllal nyer a Groupama Arénában. Turi a bosnyákok elleni két kupameccsükről elmondta, a feröeri 2-1-es győzelmüket követően az idegenbeli 1-3-mal búcsúztak. 

A Borac nem egy technikás csapat, csakis abból él, hogy magasan fellövöldözi a labdát 193 centis centerének, Jovo Lukicnak, aki többnyire fejjel osztogat, majd a középpályásaik lőnek. A Groupama Arénában alighanem beássák magukat a 16-osukra, és ha erre a nem túl színes repertoárra felkészül a Fradi, akár hármat is vághat, ami pedig az augusztus 29-iki idegenbeli visszavágó előtt maga a nyugalom. Még akkor is biztos előnyszerzés várható, ha az Újpest elleni győztes gólt szerző nigériai Tosin Kehindét nem nevezte Pascal Jansen edző az első mérkőzésre

A Fradiban újra nemzetközi meccsen szerepelhet Varga Barnabás, aki horrorsérülése után az Újpest elleni bajnokin maszkban visszatért a pályára. A Borac elleni meccsekeretben is ott a neve, így két hónappal a drámai, skótok elleni Eb-meccs után a nemzetközi színtérre is visszatérhet a középcsatár.

Varga Barnabás Fotó: Koncz Márton

A Fradi az EL-csoportkörért 4,31 millió euró (1,7 milliárd forint) kaphat, a Konferencialigában pedig 3,2 millió euró (1,2 milliárd forint) a főtáblás rajtpénz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek