OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.05.

Súlyos döntést hozott Milák Kristóf edzője

Virth Balázs három éve dolgozik olimpiai bajnok tanítványával. Most úgy érzi, Milák Kristóf számára a 2024-es párizsi olimpia után új szakember jelenthet megoldást.

Egy arany- és egy ezüstéremmel kiváló olimpiát hozott le Milák Kristóf Párizsban. A magyar úszó annak ellenére lett Párizsban a 2024-es olimpia sztárja, hogy az elmúlt években edzője, s Sós Csaba szövetségi kapitány sem tudott arról, pontosan hol, s mikor készül Kristóf a viadalra.

Milák Kristóf
Milák Kristóf 100 méteres pillangón nyert aranyat Fotó: Csudai Sándor

Az úszóversenyek végeztével Virth Balázs edző elmondta, mindenkinek az lenne a legjobb, ha mostantól más irányítaná a kiválóság munkáját.

 

Távozik Milák edzője

Virth Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben már nem ő lesz a kétszeres olimpiai bajnok úszó edzője.

A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát

- mondta a szakember a lapnak.

Virth 3 éve, a tokiói olimpia után vette át Milák Kristófot. Noha a munkájuk remekül kezdődött, most belátja, nincs közös jövőjük.

"Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám. Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt."

- mondta Virth, aki bízik benne, hogy Milák számára visszatér az úszás szeretete, mivel csak így tudja folytatni a pályafutását. De az már nem közösen fog történni.

Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!

- mondta Virth.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek