Létrehozva: 2024.08.07.

„Ha több a szerencse és a rutin" - Kovács Péter nem kertel a férfi kézisek kapcsán

Folytatni kell az okos fiatalítást, csapatépítést, ezt tanácsolja Kovács Péter a magyar férfi kézilabdázásért felelős szövetségi vezetőknek az olimpián elért tizedik hely után.

A 12-es olimpiai mezőnyben mindössze a tizedik hely jutott a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Párizsban.

kézilabda, Palasics, Bánhidi
Bánhidi Bence (fehérben) és társai a tizedikek lettek Fotó: Csudai Sándor/Origo

- Nem tudom, ki írta elő az első csoportmeccsünk előtt azt, hogy verjük meg Egyiptomot, hiszen egyértelműen jobb válogatott nálunk – kezdi az értékelést a három olimpián járt egykori BEK-győztes Honvéd-klasszis, Kovács Péter. - Esélyünk sem volt, szerencsére a második csoportkörben az enervált Argentínát tíz góllal elintéztük. Később a földkerekség legjobbjai közé tartozó norvég, dán, francia trióval szemben nem volt győztes kilátás.

A Norvégia elleni 25-26-os fiaskónk felettébb fájó, hiszen a találkozó hajrájában úszott el a diadalunk. 

- A dánok nálunk mindig jobbak – folytatja -, és a világmegváltó csoda nem következett be az ötödik, záró csoportmeccsünkön, amit a kiesés szélén billegő franciákkal vívtunk. Ha abban a 60 percben több a szerencse és a rutin, akkor megőriztük volna a rövid időre befagyasztott kétgólos, 18-16-os előnyünket. A győzelemhez az kellett volna, hogy működjön a Bodó Richárd-Bánhidi Bence középső páros-kapcsolat, de nem működött. 

Összességében Kovács pozitívumként értékeli Ancsin Gábor pompás átlövéseit, és rátermett irányítót lát az ifjú titán Fazekas Gergőben.

- Folytatni kell a fiatalítást, és a csapatépítést - zárja gondolatait Kovács Péter.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek