Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.08.04.

„Élet-halál küzdelem lesz" – így várják a sorsdöntő meccset a férfi kézisek

A magyar férfi kézilabda-válogatott Franciaországgal találkozik vasárnap 16 órától a párizsi olimpián. A tét a negyeddöntő.

Az utolsó körben, vasárnap dől el, hogy továbbjut-e a magyar férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőbe párizsi olimpián. Az ellenfél a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaország, amelynek ugyanezt a tétet tartogatja ez a mérkőzés, vagyis mindkét csapat számára sorsdöntő ütközet következik. Nagyon nehéz meccsre számít Chema Rodriguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hiszen nekünk kizárólag a győzelem jelent továbbjutást, a franciáknak a döntetlen is elég lesz.

RODRÍGUEZ, Chema
Chema Rodriguez (zöldben) szerint a franciák más szintet képviselnek Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagyon nehéz lesz megnyernünk ezt a meccset itt Franciaországban, teltházas csarnokban. A házigazdáknak van a dánok mellett az egyik legjobb csapatuk. Hiába játszottak eddig visszafogottabban a hazaiak, nagyon komoly kihívást jelentenek. Ők a franciák, igazán csodálatos a csapatuk. Az az igazság, hogy ők a dánokkal együtt egy másik szintet képviselnek, ez az igazság. Természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelemért, harcolni fogunk és ha nem tudják a legjobbjukat nyújtani, akkor mi ott leszünk a nyakukon

– mondta Rodriguez.

A pénteki, dánok elleni meccsre becserélt Mikler Roland fantasztikus teljesítménnyel segítette a magyar együttest. A franciák kapcsán amondó, bármi megtörténhet.

"Számomra is a franciák elleni meccs lesz pályafutásom legfontosabb mérkőzése, mondhatom, ez egy élet-halál küzdelem lesz. Tudjuk, hogy a franciák az esélyesei ennek a találkozónak, de ha a dánok elleni formát tartjuk és picivel kevesebb hibát vétünk, illetve 100 százalékosan teljesítünk, akkor nem fejezem be a mondatot... bármi megtörténhet" – fogalmazott Mikler.

A magyarok korábban 35-32-re kikaptak Egyiptomtól, 35-25-re legyőzték Argentínát, 26-25-ös vereséget szenvedtek Norvégiától, majd pénteken 28-25-re maradtak alul Dániával szemben. Vasárnap 16 órától a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek