Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.02.
Módosítva: 2024.08.02.

Kéziseink hősiesen küzdöttek, de a kiesés szélére kerültek az olimpián

Sokáig vezetett a magyar férfi kézilabda-válogatott, de Dánia nagy nehezen hozta a papírformát a párizsi olimpián. A házigazda franciák ellen maradt esély a továbbjutásra.

Férfi kézilabda-válogatottunk dolgát a favorit Dánián túl betegség és sérülés is hátráltatta a párizsi olimpián játszott negyedik mérkőzése előtt. Utóbbiak miatt Chema Rodríguez szövetségi kapitány döntése értelmében Palasics Kristóf, Imre Bence és Szita Zoltán kikerült a meccsre nevezett magyar keretből, helyettük Mikler Roland, Hanusz Egon és Rosta Miklós játszhatott.

Kéziseink hősiesen küzdöttek, de a második félidőben Dánia (fehér mezben) felőrölte a magyar válogatottat
Kéziseink hősiesen küzdöttek, de a második félidőben Dánia (fehér mezben) felőrölte a magyar válogatottat       Fotó: Csudai Sándor / Origo

Az első öt percben még sikerült tartani a lépést (2-2) a nagy esélyes, csoportelső dánokkal, de aztán ellépett a mieinktől a világbajnoki címvédő. A 12. percben négy góllal égtünk (4-8), de miután Bánhidi Bencéék zsinórban háromszor betalálva a félidő közepére visszakapaszkodtak, mégis Dánia kért időt először. A mérkőzés harmadánál átvette (10-9), sőt tartósította is az egy-kétgólos vezetését a magyar csapat. Így ment ez 13-10-ig, de a szünet előtt előbb elolvadt az előnyünk (13-13), majd emberhátrányban, az utolsó előtti másodpercben üres kapuba kapott góllal 14-16 lett a félidei eredmény.

A fordulás után Bánhidi-góllal kezdett, a második játékrész derekára azonban egyre nehezebb helyzetbe került (17-21, majd 19-24) a magyar válogatott. Pedig Mikler remek védésekkel tartotta a lelket a mieinkben, de így sem sikerült megszorítani a nagy esélyes ellenfelet. Dánia végül 28-25-re győzött.

A négy mérkőzés után 2 ponttal álló magyar válogatott következő, utolsó csoportbeli ellenfele a házigazda, olimpiai címvédő, de eddig botladozó Franciaország lesz (vasárnap, 16 órától). 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek