OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.12.

Százmilliós jutalom, óriásit kaszál a magyar olimpiai bajnok edzője

Taroltak az uszodában az amerikai edző tanítványai Párizsban, a 2024-es olimpián. Kós Hubert edzője, Bob Bowman akár a magyaroktól is kaphatna jutalmat.

Minden idők legjobb olimpikonja, Michael Phelps edzője Párizsban is tarolt. Az amerikai Bob Bowman embere a francia Leon Marchand, aki négy aranyat szerzett úszásban, többek között Milák Kristófot is legyőzte 200 méter pillangón. Sőt, neki is köszönhetjük a 200 méter háton aranyat szerző Kós Hubert sikerét, a magyar úszó ugyanis immár két éve vele edz a tengerentúlon.

KÓS Hubert
Kós Hubert a világbajnoki címe után olimpiai bajnok lett Fotó: Kovács Tamás

Bowman a sikerekkel 100 millió forintnak megfelelő dollárt zsebel csak odahaza - írja a Magyar Nemzet. Bowman alapfizetése évi 219 ezer dollár volt Arizonában, amihez kapott ötvenezer dollár bónuszt az egyetemi bajnokság megnyeréséért. Bowman lett az év edzője, ami további tízezer dollárt jelent, emellett további tíz-tízezer dollárt kap a regionális és a konferencia-bajnokság megnyeréséét. Mindez összesen 299 ezer dollár, ami napi árfolyamon mintegy 108 millió forint. Ezen felül jönnek még a szponzori pénzek is.

Bowman minden idők egyik legsikeresebb edzője Fotó: AFP


 

Bowman esetében is kérdés, hogy Hubert olimpiai aranya után kap-e jutalmat Magyarországról. Az aranyérmeseink edzőjét is díjazzák itthon, amennyiben a sportoló őt jelöli meg kedvezményezettnek. Bowman esetében ugyanakkor egy feltétel nem teljesül ahhoz, hogy jutalmat kapjon, mégpedig az, hogy csak magyar állampolgárságú edzők vehetik át azt. Annak idején Hosszú Katinka amerikai férje, Shane Tusup is emiatt maradt le az összegről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek