OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.28.

Sok maradt benne, visszavonult a magyar válogatott nagy ígérete

Több mint egy éve csapat nélkül volt a 36-szoros magyar válogatott futballista, most bejelentette a visszavonulását. Koman Vladimir óriási ígéretnek indult, a hozzá fűzött reményeket viszont nem tudta beváltani.

Koman Vladimir utoljára a 2022/23-as szezonban futballozott aktívan, akkor 27 bajnoki jutott neki a Diósgyőrnél az NB II-ben. A klub az idény lejárta után nem hosszabbította meg a szerződését, a 35 éves futballista pedig nem talált magának csapatot. Koman nemrég bejelentette, hogy nem keres tovább, és visszavonul a profi labdarúgástól.

Koman Vladimir
Koman Vladimir 35 évesen visszavonult a profi futballtól Fotó: AFP

„Kedves Barátaim! Eljött az ideje, hogy 20 év után búcsút vegyek a profi labdarúgástól. Volt szerencsém a legmagasabb szinten versenyezni. Sok dolgot és lehetőséget adott az életemben. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, édesapámnak a mennyben, aki megismertette velem ezt a gyönyörű játékot, barátaimnak és mindenkinek, akik támogattak és végigkísértek ezen az úton! Most új oldalt kezdek az életemben megpróbálva folytatni a sikert” – írta a közösségi oldalán Koman Vladimir.

Koman Vladimir 2009-ben mindenkit lenyűgözött

A 36-szoros magyar válogatott óriási tehetségnek indult. 17 évesen a Sampdoria színeiben pályára lépett élete első felnőtt olasz bajnoki mérkőzésén, amelyen gólpasszt is adott. Két évvel később, 2009-ben a U20-as világbajnokságon remekelt, csapatkapitányként bronzéremig vezette a nemzeti együttest, a tornán pedig ezüstcipős lett.

Ezt követően mindenki a következő klasszist látta benne, aki azonban az évek alatt nem tudott kiteljesedni. A Sampdoriában nem lett alapember, és a Barinál töltött kölcsönidőszak sem segített neki. 2012 januárjában a Monacóhoz került, ahol formába lendült a francia másodosztályban, fél év után akkor nagy álmokat szövögető, orosz Krasznodar szerződtette.

Onnantól kezdve folyamatosan esett vissza a játéka, Törökországban, Iránban, az Egyesült Arab Emírségekben és Indiában is játszott, ám két évnél többet sehol sem tudott maradni. A magyar válogatott színeiben 36 találkozón hét gólt szerzett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek