OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.07.

Újabb lebukás, tovább nőtt a doppingolók száma az olimpián

Már 2682 versenyző esett át doppingellenőrzésen a párizsi olimpián. Eddig három esetben akadt probléma, most azonban egy görög sportoló is megbukott a teszten, aki már el is hagyta az olimpiai falut.

A párizsi olimpia ideje alatt természetesen folyamatosan zajlanak a doppingellenőrzések. A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) hétfői beszámolója szerint a múlt hét végéig összesen 2910 mintát gyűjtöttek be 196 nemzeti olimpiai bizottság 2682 versenyzőjétől. Ezzel a sportolók közel negyede átesett már vizsgálaton (23,8 százalék). Egy meg nem nevezett görög sportoló viszont megbukott a teszteken.

Paris Olympics: Olympic Village
Újabb sportoló bukott le doppinggal Párizsban Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

A tiltott szerrel élő olimpikonnak már el is hagyta az olimpiai falut, írja a Magyar Nemzet. Rajta kívül eddig hárman akadtak fent a vizsgálatokon. Az első párizsi doppingesetet az iraki Szajjad Szehen szolgáltatta, a 81 kilogrammos cselgáncsozó mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó metandienont és boldenont találtak egy versenyen kívüli szűrésen.

Másodikként Cynthia Ogunsemilore nigériai ökölvívó bukott meg doppingvizsgálaton. A bokszoló mintájában a furoszemid nevű vízhajtóra bukkantak. A 60 kilogrammban érdekelt Ogunsemilore versenyzési engedélyét ugyancsak felfüggesztették, és ha vétkesnek találják, kétéves eltiltást kaphat. A görög sportoló előtt pedig  az afgán cselgáncsozó, a 21 éves Mohammad Szamim Fajzad próbált meg illegálisan előnyt szerezni a versenytársaival szemben, ideiglenesen őt is felfüggesztették.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek