Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.14.

„Hová lett a játék?" - Vitray Tamás a magyar csapat játékának sem tudott örülni

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi spanyol-angol döntője előtt Vitray Tamás, Kossuth-díjas magyar újságíró beszélgetésünk során többször is ezt kérdi: hová lett a játék?

A döntőben általában a spanyolokat tekintik favoritnak, de a négy között a franciák ellen a második félidőre ők is „elfogytak” – ezt állapítja meg Vitray Tamás, a magyar televíziózás élő legendája. 

Vitray Tamás
Fotó: hot! magazin

Remélem, nem kell majd újra azt kérdeznem a vasárnapi berlini meccs végén, hogy hová lett a játék? Elvégre e látványsport célja a szórakoztatás. Ám ha egy néző azért ült a képernyő elé, hogy tartalmas élményhez jusson, nos, ezen az Európa-bajnokságon ilyesminek alig örülhetett, összességében közepes színvonal jellemezte a tornát. 

Vitray Tamás kiemeli, gyerekkorában, a negyvenes-ötvenes években heti három edzés után vasárnap bajnokit játszottak a csapatok. Manapság viszont a labdarúgók számára kicsi a pálya, a 90 perces küzdelem során annak minden szegletét bejátsszák. Amit ettől a kontinensbajnokságtól kapott, azt gyakorta unalmas látványként értékeli, a mérkőzések zöme a közepes érdemjegyet érdemli ki.

"A mieink ugyanazt mutatták a gyepen, amit a többiek, így együttesünk németországi produkciójának sem tudtam örülni – teszi hozzá a pályafutása során 21 téli és nyári olimpiáról tudósító 91 éves ikon. -  Amit az Eb-n láttam, azt pragmatikus, azaz célirányos futballként jellemzem. Hogy mit értek ez alatt? Egy gól megszerzését követően a vezető csapat az előnye megőrzéséért tett meg mindent."

Az Anglia-Spanyolország Eb-döntőt vasárnap 21 órakor játsszák (tv: M4 Sport).

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek