OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.12.

Hajmeresztő, mi történt Szoboszlai és a Liverpool között: kitálalt a focista ügynöke

Így alakult Szoboszlai Dominik és a Liverpool kapcsolata. Esterházy Mátyás elárulta, mikor kezdődött a tavalyi álomszerződést eredményező figyelem.

Tavaly nyáron robbant az egész világon feltűnést keltett átigazolási bombahír, amikor a Liverpool 70 millió euróért kivásárolta Szoboszlai Dominikot a lipcsei szerződéséből. A 23 éves magyar középpályás addig is kivételes karriert futott be, de az angol sztárklubhoz szerződve még a Bundesliga-élcsapat RB Leipzig után is új szintre lépett. Válogatottunk csapatkapitányának ügynöke most érdekes kulisszatitkot árult el Szoboszlai és a Liverpool kapcsolatáról.

Esterházy Mátyás (balra) elárulta: Szoboszlai Dominikot kamaszkora óta figyalt a Liverpool
Esterházy Mátyás (balra) elárulta: Szoboszlai Dominikot kamaszkora óta figyalt a Liverpool         Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Esterházy Mátyás szavaiból kiderült, hogy a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja nemhogy hosszú hónapok, de hosszú évek óta, gyakorlatilag a gyerekkorától figyelemmel kísérte Szoboszlai Dominik fejlődését. A Vörösök illetékes szakemberei már 16 évesen elkezdték követni a teljesítményét, amikor a középpályás még az osztrák másodosztályban bontogatta a szárnyait.

– Ezek nem egyik pillanatról a másikra induló beszélgetések. Konkrétan a Liverpoollal évek óta kapcsolatban vagyok, szóval a klub pontosan tudta a játékos evolúcióját. 

Amikor Dominik Lieferingben volt, már akkor is kapcsolatban voltunk, 

és ez egyébként nagyon dicséri a klub kiválasztórendszerét. Úgyhogy ez egy hosszú távú kapcsolat, amely során folyamatosan információkat cserélünk. Ez nem az átigazolás előtt öt nappal elkezdődő beszélgetés, hanem csak akkor válnak élessé 

– válaszolta a menedzser Rónai Egon kérdésére, az Index és az ATV közös Konkrétan-podcastjében.

Szoboszlai 16 éves korában, 2017 tavaszán szerződött az osztrák Salzburghoz, ahonnan még azon a nyáron továbblépett a klub másodosztályban szereplő fiókcsapatához. Lieferingben másfél év alatt 42 tétmeccsen 16 gól és 11 gólpassz volt a mérlege, hogy aztán visszatérjen az élvonalbeli Salzburgba (83 tétmeccs, 26 gól, 34 gólpassz), majd 2,5 év lipcsei légióskodás (91, 20, 22) után, 2023 nyarán igazoljon 5 évre a Liverpoolba.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek