Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.26.

Szívinfarktust kapott a magyar olimpikon, egy élelmiszerboltban lett rosszul

Szívinfarktust kapott márciusban Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász.

A Nemzeti Sport értesülése szerint az 50 éves világ- és Európa-bajnoknak megállt a szíve floridai lakhelyén, újra kellett éleszteni, és azóta kórházban ápolják.

Ónodi Henrietta testvére, Barbara a közösségi felületén tudatta, hogy az évek óta Amerikában élő háromgyermekes családanya március 28-án egy floridai élelmiszerboltban lett rosszul és esett össze. Azonnal kórházba szállították, és bár útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. Szinte teljes elzáródást találtak az artériáiban, így életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Békéscsabán élő édesanyja úgy vélekedett: isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányával, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége. Hozzátette, az ex-tornász olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció hatalmas tehertétel, mert lánya jó ideig nem fog tudni dolgozni. Egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket, ezért a közösségi médiában gyűjtést indítottak neki - írja az MTI.

A 38-szoros magyar bajnok Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián ugrásban lett aranyérmes.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek