Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.18.

Máris visszatér Angliába? Jürgen Klopp komoly döntést hozott

Gareth Southgate lemondása után azonnan bedobták az angolok a német szakember nevét a szövetségi kapitányi posztra. Vajon eddig tartott a pihenés a liverpooli évek után a Jürgen Klopp számára?

Jürgen Klopp lehet a megmentő? Két elveszített Eb-döntő után nem várt tovább: hiába volt az angol foci egyik legsikeresebb szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nem marad a válogatott élén. A szakember két nappal a spanyolok ellen elveszített Európa-bajnoki finálé után jelentette be, önként lemond, a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön már más irányítja a nevekben a világ egyik legerősebb válogatottját. A közvélemény azonnal bedobta Jürgen Klopp nevét, mint lehetséges utódét. Ez nem is csoda, a német szakembert imádják Angliában, s kilenc liverpooli év után májusban távozott Szoboszlai Dominikék csapatától, s jelenleg nincs állása. Hamar kiderült, ő lehet-e az angol szövetségi kapitány.

klopp
Jürgen Klopp BL-t, bajnoki címet és kupákat nyert Liverpoolban Fotó: AFP

Klopp januárban jelentette be tavaly novemberi döntését, mely szerint elfáradt, s a szezon után egy darabig a pihenésre koncentrálna. Mégis sokan abban bíztak, hogy az angol válogatott miatt majd meggondolja. Nos, a Telegraph információja szerint a megüresedett poszt sem hozta meg a tréner kedvét a visszatérésre. A lap arról ír, Klopp tartja magát ahhoz a tervéhez, hogy 12 hónapig nem vállal munkát, ez éppen úgy igaz a klubcsapatokra, mint a válogatottakra. Angliának tehát más jelölt után kellene néznie. Egyik esélyes lehetne Thomas Tuchel, aki akár vinné magával Lőw Zsoltot is, mint segítőt.

Nem Klopp lenne az első külföldi

Az angol válogatottnak korábban többször is volt külföldi kapitánya. Olyan szakemberek, akik klubcsapatokban komoly eredményeket értek el, a válogatottal azonban semmit nem nyertek. A svéd Sven-Göran Eriksson 2001 és 2006 között irányította a csapatot, mellyel két vb-n és egy Európa-bajnokságon is csak a negyeddöntőig jutott. Az olasz Fabio Capello sem volt sokkal sikeresebb, a 2010-es vb-n a nyolcaddöntőig, a 2012-es Eb-n pedig a negyeddöntőig vezette az angolokat. 

 

Klopp így búcsúzott Liverpoolból

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek