Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.19.

„Keményen behúztam nekik" - Történelmi magyar pillanat jön a párizsi olimpián

Három ökölvívónk lép ringbe a párizsi olimpián. Közülük Hámori Luca rajtja történelmi, ugyanis korábban magyar női versenyző sohasem léphetett ringbe nyári játékokon.

A kőszegi illetékességű hölgy, Hámori Luca a húsz riválist vonzó 66 kg-os kategóriában küzd majd Párizsban. Az igencsak előnyös, hogy a franciaországi Vittelben lévő nemzetközi edzőtáborban olyanokkal szparringolhat, akik a fővárosi Court Suzanne Lenglet-csarnokban várhatóan a riválisai lesznek.

Hámori Luca
Hámori Luca kőkeményen készül az olimpiára

Itt van a korábbi, tokiói 69 kg-os kategóriában címvédő Busanez Sürmenli, és a kínai második helyezett Gu Hong, velük is kesztyűztem. Elkerekedett a szemük, amikor elég keményen behúztam nekik. Az végleges, hogy a sérült vállszalagomat rögzítő csavarok közül mára csak egy maradt, igaz, az végleg.

- mondta Hámori Luca, aki nemrég a zakopanei magaslati edzőtáborban is növelte vitálkapacitását, és máris elhatározta, hogy decemberben vele tart majd ugyanoda a Honvéd 80 kg-ban bokszoló kedvese, Krekó István. Luca azt is elárulta, mekkora ütőerővel rendelkezik.

- Létezik egy speciális, ütőerőt mérő berendezés, melynek maximális mérőszáma az 50-es, én pedig 12-15 között járok – újságolja, majd hozzáteszi, az erőnléti edzések során előkerültek a gumi traktorköpenyek, melyeket egykori háromszoros olimpiai bajnokunk, Papp László is használt.

A férfi mezőnyben Kovács Richárd (63.5 kg), illetve Akilov Pylyp (80) szerzett ötkarikás kvótát.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek