Létrehozva: 2024.07.29.

„Fucsovics ámulatba ejtő volt Nadal ellen” - óriási elismerést kapott a magyar teniszező

A teniszsport régi szerelmese Komjáti András. Az egykori válogatott futballista vasárnap a Rafael Nadal-Fucsovics Márton olimpiai meccsen is szurkolt.

A Puskás Akadémia futballklub elnöki tanácsadója, Komjáti András szabadidejében rendszeresen nézi a világ nagy tenisz-tornáit, így két magyar olimpiai indulónk szereplését is figyelemmel kísérte.

NADAL, Rafael; FUCSOVICS Márton
Fotó: Kovács Tamás

- A sorsolás szeszélye folytán Fucsovics Márton a szuperklasszis, a sportágban A salak királya becenévvel illetett, Párizsban eddig 14 francia nyílt nemzetközi bajnoki címet szerzett spanyol Rafa Nadallal nézett farkasszemet – emlékeztet Komjáti András. - Az első játszmát ugyan 6:1-re elvesztette, de példátlan akaraterejéből fakadóan olyan folytatással rukkolt ki, ami ámulatba ejtő volt, és 6:4-gyel vágott vissza. Igaz, a spanyol jelentősebb rutinja végül döntött a harmadik szettben (6:4), így Fucsovics 1-2-es játszmakülönbséggel kikapott, és kiesett. 

Komjáti nem túlzottan érti, hogy Nadalnak és Fucsovicsnak miért nem hagytak több időt a regenerálódásra? A spanyol az említett egyes találkozója előtt párosban jutott tovább, míg Fucsovics az egyénitől történt búcsúját követően Marozsán Fábiánnal az oldalán a holland Tallon Grieksport, Wesley Koolhof duóval szemben maradt alul.

- Nadal emiatt hangot is adott rosszallásának, amit tökéletesen megértek, elvégre 38 esztendős, míg Fucsovicson is látszott a párosok erőpróbája során, hogy nem éppen kipihent… Az illetékeseknek a menetrendet azért előrelátóbban illett volna meghatározniuk...

Komjáti úgy véli, egyik magyar teniszezőnek sincs oka búslakodásra, hiszen az olimpián mindent megtettek, amit megtehettek.

- Bár a 2028-as Los Angeles-ben esedékes nyári játékok időben még messze vannak, de mindketten megszerezhetik az újabb kvótát – emeli ki Komjáti, majd hozzáteszi, még a tévéközvetítések jóvoltából is remek élmény számára a Roland Garros látványa.

- Turistaként kétszer jártam a párizsi teniszparadicsomban, életem egyik legnagyszerűbb sportélményeként emlékezem ezekre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek