OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.21.

Fradi a Bajnokok Ligájában, óriási esély a bajnokcsapat számára

Kedden megkezdi szereplését a Ferencváros focicsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Fradira jó esetben három párharc vár, ebből kétszer mindenképpen kiemelt lesz.

Két hónap után kedden újra tétmeccsen lép pályára a Ferencváros focicsapata. A nyáron érkezett edzőnek is ez lesz a bemutatkozása, Pascal Jansen gárdáját először a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében láhatja a közönség. Az ellenfél a walesi The New Saints lesz, a mérkőzés egyértelmű esélyese a Fradi. Sőt, köszönhetően az elmúlt öt év főtáblás szereplésének, az FTC az esetleges harmadik közben is kiemelt lesz.

Fradi
A Fradi májusban ünnepelte a 35. bajnoki címét Fotó: Koszticsák Szilárd

Meccs a csoportkörért

Ha a Ferencváros legyőzi a The New Saints együttesét, akkor elmondhatja, hogy sorozatban hatodszor is csoportkörös valamelyik európai kupában. Természetesen a zöld-fehéreknél a cél a Bajnokok Ligája, erről beszélt a kapus Dibusz Dénes is.

"Fel kell vállalnunk, hogy idén van a legnagyobb esélyünk a csoportkörbe jutásra. Természetesen egyik ellenfelünket sem becsüljük le. Az elmúlt öt év koefficienspontjainak köszönhetően olyan kedvező helyzetből várhatjuk a BL-selejtezősorozatot, amilyenben még nem voltunk. Élnünk kell ezzel az eséllyel!" - nyilatkozta a klub honlapjának a kapus.

A Ferencváros legutóbb 2020-ban szerepelt a BL-csoportkörében. Legutóbb kétszer is megérte a tavaszt a kupában: 2023-ban az Európa-ligában, idén a Konferencialigában pedig a végső győztes Olympiakosz ütötte ki az FTC-t.

Új érkezők

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Fradi alapcsapata együtt marad. Ez persze változhat, de amíg van esély a BL csoportkörére, addig szint ebiztos, hogy nem válnak meg a brazil Marquinhostól, vagy az izraeli Mohamed Abu Fanitól.

Idény nyáron eddig öt új labdarúgó érkezett: a télen megvett csatár Gruber Zsombor most csatlakozott, nyáron jött a ghánai középpályás Isaac Pappoe, a brazil középpályás Kady Borges, a belga középpályás Philippe Rommens és a brazil védő Raul Gustavo jött.

fradi, foci
Kady Borges két éve még ellenfélként játszott a Fradi ellen Fotó: Fradi.hu

 

Ne ismétlődjön meg a tavalyi szégyen

A Fradi tavaly is esélyesként készült a Bajnokok Ligája selejtezőjében, akkor azonban nem várt helyről jött a nagy pofon. A feröeri Klaksvik az idegenbeli 0-0 után Budapesten nyert 3-0-ra, így a Fradi azonnal a Konferencialiga selejtezőkörébe zuhant. A kudarc után azonnal menesztették Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt. Az EKL-ben ezt követően hat-hat selejtezőt és csoportmeccset vívott meg veretlenül a csapat. 

 

A Fradi veresége a Klaksvik ellen

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek