OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.23.

Kezdődik a harc, így lehet a Fradi multimilliárdos a Bajnokok Ligájában

A Ferencváros focicsapata ma este megkezdi a remélhetőleg hosszú harcát a nemzetközi kupában. Ha összejön a Fradi számára a Bajnokok Ligája főtáblája, az hatalmas pénzt jelentene a zöld-fehéreknek.

Walesi ellenféllel szemben kezdi meg a harcát a Ferencváros focicsapata a nemzetközi kupaporondon. A Fradi számára a The New Saint elleni BL-selejtező egy szempontból sorsdöntő: amennyiben a jóval esélyesebb magyar bajnok továbbjut, akkor kijelenthető: sorozatban hatodszor is ott lesz ősszel valamelyik európai kupasorozat főtábláján. Persze a zöld-fehérek egyelőre csak a Bajnokok Ligájára koncentrálnak, hiszen a nagy cél az, hogy a csapat hamadszor is ott legyen az elitben.

fradi
A bajnoki cím után tét, hogy ott legyen a Fradi a Bajnokok Ligájában Fotó: Koszticsák Szilárd

Azt maguk a játékosok is elismerik, a korábbi évek szerepléseinek köszönhetően idén a szokottnál nagyobb esélye van a gárdának a BL-csoportkörre. A főtáblához három ellenfelet kell legyőzni. ezek közül az első a The New Saints. Ezután következik a dán Midtjylland, vagy az andorrai Santa Coloma. Száz százalékosra nem szabad kijelenteni semmit, de óriási meglepetés lenne, ha nem Fradi-Midtjylland párharc jönne össze a következő körben. Végül - remélhetőleg két sikeres párharc után - jöhetne a harmadik, egyben utolsó ellenfél a bajnoki ágról. 

 

A Fradi milliárdokat nyerhet

A Bajnokok Ligája mindig is jobban fizetett, mint a kisebb sorozatok (Európa-liga és Konferencialiga). Idén a selejetzőből kiesők egyenként 4,3 millió eurós (1,7 milliárd forint) vigaszdíjat kapnak. a főtábla viszont óriási üzlet lehet, minden csoportkörös csapat 18,62 millió eurót (7,25 milliárd forint) kap. Ott egy győzelemért 2.1 millió (810 millió forint), egy döntetlenért 700 ezer euró (270 millió forint) jár.

A legrosszabb esetben, azaz kiesés után az EL-csoportkörért 4,31 millió euró (1,7 milliárd forint) jár, a Konferencialigában pedig 3,2 millió euró (1,2 milliárd forint) a főtáblás rajtpénz.

Kijelenthető tehát, hogy ha a Fradi legyőzi a The New Saintset, már mindenképpen milliárdosként zárta a kupaszezont.

A Fradi ausztriai edzőtáborokkal készült a szezonra

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek