Létrehozva: 2024.07.10.

„Ezúttal sem nyernek az angolok" - holland sikerre számítanak a magyar legendák

A magyar rádiózás élő legendáinak véleménye megoszlik a szerdai angol-holland labdarúgó Európa-bajnoki elődöntő (21.00, TV: M4 Sport) kapcsán.

Szerző Szabó Sándor

Három kiemelkedő, már nyugdíjas rádiós sportriporterünket kérdeztük a szerdai angol-holland labdarúgó Eb-elődöntő várható eseményiről. A tizenhárom nyári olimpiáról és négy labdarúgó-világbajnokságról tudósító, ma már 84 éves Novotny Zoltán holland sikerre fogadna.

Cody Gakpo
Gakpo és a hollandok az angolok ellen folytatják Fotó: AFP

- Az eddigi tizenhat Eb-n éppen a futballsport „őshazájának”, Angliának nem jutott első hely – emlékeztet Novotny. – És ezúttal sem végeznek az élen Harry Kane-ék, tudniillik eddig csapnivaló futballt mutattak, ezért a hollandok megállítják őket az aranymeccs küszöbén. Engem az is meglep, hogy a címvédő Olaszország, továbbá Németország és Portugália sem jutott el az elődöntőig.

A szintén 84 éves Radnóti László, aki 42 évet töltött a Magyar Rádiónál, két különlegességre hívja fel a figyelmet.

- Az angolok azokon a posztokon, ahol igazán gyors futballistákra van szükség - ilyen a szélsőjáték - kiváló erőkkel rendelkeznek. Viszont a formájuk nem tetszik, ötlettelenek. Megjegyzem: a játékvezetők egyes döntéseikkel az Eb folyamán segítették Angliát és Németországot. Utóbbiak kiesését nem fájlalom, alapvetően nem is lep meg, hiszen a legutóbbi katari vb-n kiderült: nem az a válogatott, amelyik mostanában világversenyt nyer. 

A 81 éves Vass István Zoltán fájlalja, hogy ezen a kontinensbajnokságon szinte a végsőkig túlterhelt, fizikailag és mentálisan kizsigerelt játékosok küzdenek.

- Ha megnézzük az angolok játékoskeretének összértékét, ők lehetnek optimistábbak az elődöntőben – említi Vass István Zoltán. - Viszont hadd emlékeztessek arra, hogy Johan Cruyff, a hollandok néhai klasszisa egyszer azt nyilatkozta: a pályán nem a bankjegykötegek futballoznak. Amennyiben Hollandia összekapja magát, mert erre igazán képes, búcsúztatja az angolokat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek