OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.05.31.

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

Harmincöt évesen sem áll le, élete játékát nyújtva segítette Mats Hummels a Bajnokok Ligája döntőjébe a Borussia Dortmundot. A német futballista mégsem kellett a válogatott keretbe, most nyilvánosan akadt ki emiatt.

Számos érdekes döntést hozott Julian Nagelsmann, a németek szövetségi kapitánya az Eb-keret kihirdetéskor. A legfeltűnőbb Mats Hummels mellőzése, pedig a Borussia Dortmund 35 éves világbajnok védője fantasztikusan teljesít a Bajnokok Ligájában. A védelem vezére, emellett a Paris Saint-Germain elleni visszavágót az ő góljával nyerték meg a dortmundiak.

Training Borussia Dortmund
Hummels a Real Madrid elleni BL-döntőre készül Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Mats Hummels most elárulta, Julian Nagelsmann szövetségi kapitánnyal történt eszmecseréje alig tartott tovább két percnél.

„Rövid és kiábrándító” volt a szakvezetővel folytatott beszélgetés, amikor tudatták vele, hogy nem került be a június 14-én kezdődő labdarúgó Eb német válogatott keretébe. A kapitány a Jonathan Tah, Antonio Rüdiger középső védőduó mellett döntött, viszont utóbbi lesz az első számú ebben a szerepkörben. A védelmi sor kerettagja még Waldemar Anton, Nico Schlotterbeck és Robin Koch is.  

Számomra ez azért keserű helyzet, mert jelenleg Németország öt legjobb védőjének egyike vagyok. Ha jól értettem, Nagelsmannt más dolgok foglalkoztatták, a döntése az életkorommal összefüggő természetű

- idézi a futballistát a Daily Mail.

Pedig Hummels arról biztosította a kapitányt, hogy szívesen leülne akár a kispadra is a kontinensbajnokságon. Mindhiába. 
A veterán védő 78 válogatottságot számlál, Nagelsmann 2023 októberében hívta vissza a keretébe, miután a 2021-es Eb-n az Angliától elszenvedett vereség óta nem játszott a Nationalelfben. Azóta két alkalommal lépett pályára előkészületi találkozón az Egyesült Államokkal és Ausztriával szemben, de a Franciaország és Hollandia elleni győztes meccseken már nem osztottak neki lapot.
Hummels a Real Madrid elleni szombati BL-döntőre készül (21.00, M4 Sport), utána kezdődhet számára a vakáció.

A döntés miatt mi, magyarok nem bosszankodhatunk, Hummelsszel a pályán biztosan nehezebb lenne a németek elleni csoportmeccsünk a június 14-ikén kezdődő labdarúgó Eb-n.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek