Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.05.28.

„Pedig nem gyakorolja a büntetőket" - magyar sztárt ünnepeltek Lengyelországban

Noha nem is gyakorolja a heteseket, Fazekas Gergő radarpontos büntetőivel lépett elő hőssé a lengyel kézilabda-bajnok Plock együttesében.

Olimpiára készülő férfi kézilabda-válogatottunk irányítója, Fazekas Gergő jelentős izgalmak közepette szerzett lengyel bajnoki címet a Plockkal. A BL-győztes Kielcével vívott két bajnoki döntő egyaránt döntetlent hozott. Az elsőn, Plockban 22-22-re zárt a két együttes, a heteseket a hazaiak értékesítették jobban, egy labdát Gergő is bevágott, és ezzel megnyerték a meccset. A kielcei visszavágón 20-20-szal végeztek, és a büntetőket megint a Plock (8-7) dobta jobban, így tizenegy év szünet után a Visztula-parti város együttese újfent lengyel bajnoki aranyérmet szerzett.

Fazekas Gergő
Fazekas Gergő a válogatottban is kulcsszereplő Fotó: Dömötör Csaba

Ezen az utóbbi találkozón Gergő 12 lövése közül hét került a hálóba, majd a hajrá drámai módon alakult. A Kielce egy góllal vezetett, amikor egy másodperccel a vége előtt Fazekas egyenlített.

- Méghozzá nem is akármilyen körülmények között – mesélte a találkozót a helyszínen, a kielcei sportpalotában követő Fazekas Nándor, Gergő édesapja, a 2012-es londoni olimpián 4. helyezett válogatottunk kapusa. - Mivel a fiam 9 méterre a kaputól nem látott olyan társat, akit megjátszhatott volna, inkább lőtt. Labdája a kapufáról a kapus lábára, onnan a hálóba pattant. Érdekes, de büntetőket nem is gyakorolja, viszont spanyol edzője, Javier Sabaté ítélet-végrehajtónak jelölte. Jó döntés volt, mert Gergő kétszer is a hálóba talált.

A két Fazekas, apa és fia, az olimpiáról egyelőre nem értekezik egymással, de egy olyan erős csoportban, amelyikben Dánia, Norvégia, Franciaország, Egyiptom és Argentína szerepel, nehéz lesz helyt állni.

- Annak idején az angol fővárosban a mi sorsolásunk sem volt éppen egyszerű. Viszont a fiamat mindig pozitív felfogású sportembernek ismertem, ezért is vállalta el azt a bizonyos utolsó másodperces lövését, és ilyen szellemben készül Párizsra – emelte ki Nándor.

Az ifjabbik Fazekas nem tervez országhatáron túli vakációt, mert az idényben éppen elég időt töltött külföldön a Plockkal, ezért odahaza kapcsolódik ki, mielőtt Chema Rodriguez szövetségi kapitánnyal és társaival június 24-én megkezdi az ötkarikás edzőtáborozást.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek