Létrehozva: 2023.12.22.

Lipcsei Péternek sokat köszönhet a Fradi, Vincze Ottó fia lehet a következő

Ádám is bekerült Lipcsei Péter soroksári „tehetséggyárába.” Innentől jöhet a nagycsapat is?

Visszavonulása óta, azaz 13 éve dolgozik a Ferencváros második számú csapatainál Lipcsei Péter. A fradisták kedvence jelenleg a Soroksárt irányítja, köztudomású, hogy az NB II-es csapat

 elsősorban nem arra törekszik, hogy felverekedje magát az élvonalba, sokkal inkább az FTC felnőttjei számára nevel reménységeket.

E cél érdekében már a január harmadikai alapozás megkezdése előtt többször találkoztam, értekeztem Hajnal Tamás sportigazgatóval és más szakemberekkel, akikkel folyamatosan értékeljük a soroksári fiatalok előrehaladását, majd döntünk arról, hogy közülük kit rendelnek Dejan Sztankovics trénerhez

 - újságolta a Ripostnak Lipcsei Péter soroksári vezetőedző. 

Lipcsei Péter Fotó: Árvai Károly

Lipcsei utalt rá, korábban így volt ez Pászka Lóránd esetében, akit ő fedezett fel a gyulai NB III-s együttesben. Az erdélyi születésű fiatalembert a szárnyai alá vette, azóta a Fradi-felnőttben focizik. Ifjabb Lisztes Krisztián szintén a soroksáriaktól kapott behívó parancsot az A-együtteshez.

- Halmai Ádám járt már az FTC-felnőttel ausztriai edzőtáborozáson, éppen ott sérült meg, balszerencsés módon egy fejelést követő talajfogáskor a térdszalagjai elszakadtak. Megműtötték, ismereteim szerint márciusban lesz hadra fogható – folytatta az egykori remek fradista labdarúgó, aki Vincze Ottó 22 éves fiát, Ádámot pallérozza Soroksáron. 

 Ádámra győri időszaka során figyeltem fel

 – jegyezte meg Lipcsei mester. - Egészen más szerepkörben játszik, mint az édesapja, aki a középpályán szerepelt, míg a fia nálam balhátvéd.

Kemény, rámenős védő, de sokat kell még fejlődnie

"Gyakoroltatom vele a felfutásokat, beadásokat, elvégre nemcsak a védőfeladatot illik jól ellátni, de a támadások segítése is elvárt. Javítania kell néhány dolgon, így tudnia kell, hogy a keménység nem azonos a túl vehemens belemenéssel."

Vincze Ádám (jobbra) soroksáron fejlődik Fotó: Koncz Márton

Lipcsei úgy tudja, a Fradi-felnőttekhez hamarosan újabb 3-4 soroksári fiatal mehet edzésre, ami jelzés arra, hogy az NB II-es szakvezető tökéletesen látja el a feladatát. 


 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek