Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.07.18.

"A sprinterekre nagyon kíváncsi vagyok" - Kemény Dénes is ott lesz az atlétikai vb-n

Kemény Dénes ha csak egyetlen napra is, de biztosan kilátogat a Nemzeti Atlétikai Központba az augusztusi atlétikai világbajnokságra.

A magyar vízilabda-válogatottal három olimpiát nyert egykori szövetségi kapitánya, Kemény Dénes azt tervezi, hogy a baráti társaságával egyetlen napra biztosan kilátogat a Nemzeti Atlétikai Központba az augusztus 19. és 27. között rendezendő vb-re. Az exkapitány lapunknak elárulta, mivel év közben rengeteget dolgozik, ezért nyáron szeretné tökéletesen kipihenni magát, és ez az oka annak, hogy csak egy napja lesz a vb-re.

Kemény Dénes, Biros Péter
Kemény Dénes és Biros Péter Fotó: Laszlo Balogh

- Most veszem számba, hogy kikkel látogatok ki a Csepel-sziget csücskébe, a gyönyörű stadionba – újságolta Kemény Dénes. - Elsősorban annak örülök, hogy az atlétikai világversenyt követően a szabadidősport egy nagyszerű létesítményhez jut. A fővárosban mozogni vágyó emberek impozáns körülmények között tehetnek majd sokat azért, hogy megőrizzék egészségüket. A futószámok különösen érdekesnek ígérkeznek, a sprinterekre vagyok nagyon kíváncsi.

A vízilabda honi nagymestere atlétáink közül Baji Balázst, az Európa-bajnoki második helyezett, világbajnoki bronzérmes gátfutót is ismeri.

Becsülöm őt az eredményei miatt, de nem tagadom, főleg azért, mert Balázs ugyanúgy állatorvos, mint én vagyok.

Kemény Dénes hozzátette, az atlétikához köti őt egy régi barát is: a 2014-ben elhunyt gerelyhajító kiválóságunk, az 1968-as mexikói olimpia, majd az 1969-ben rendezett Európa-bajnokság aranyérmese, Németh Angéla az Állatorvostudományi Egyetemen testnevelő tanárként dolgozott, és így közeli ismerősei közé tartozott.

Ami pedig az én sikeres vízilabdázóimat illeti, úgy tudom, ifjabb korában egyikőjük sem próbálkozott az atlétikával. Biros Péter viszont amellett, hogy remekül úszott, kézilabdázónak sem lett volna utolsó. Szerencsénkre, végül a vízilabda mellett döntött, és pólósként három olimpiai aranyérmet is nyert.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek