2 hónapja

Mohamed Aida ingázik a vívóterem és az Operaház között

Az Operaház színpadán énekel Mohamed Aida szép hanggal megáldott gyermeke. Leila a gyerekkar tagjaként ismerkedik a világot jelentő deszkákkal, Giacomo Puccini Tosca című operájában.

Szerző gg

Régen nem esett meg, hogy a magyar olimpikonok között csúcstartó vívónő megszakítás nélkül több hónapot együtt tölthetett szeretteivel. Mohamed Aida Kanadában pihente ki a hosszúra nyúlt vívóidényt, ahová természetesen két kislánya, Olívia és Leila is elkísérte a tengerentúlon élő és dolgozó édesapjukhoz.

Több hónapot töltött együtt Mohamed Aida és családja Fotó: Mohamed Aida / Facebook

"Nem hogy elkísértek, előbb mentek ki az apjukhoz, Laurie Shonghoz" – mondta Aida. – Már nagyon várták a találkozást, hiszen hosszú ideje csak a neten beszélgettek egymással. Persze, nekem is hiányzott már a férjem, jó volt együtt tölteni a heteket. Nem unatkoztunk, rengeteget szórakoztunk, játszottunk és bizony kicsit elszomorodtunk, amikor a sulikezdésre haza kellett indulnunk."

Aida azt is elmesélte, hogy nyolcéves lánya, Leila – aki egyszer már átesett a tűzkeresztségen, ugyanis tavaly az István, a király című rockoperában is színpadra lépett – már nagyon izgult, mert tudta, hogy ismét énekelni fog, és nem akárhol, az Operaházban.

A főpróbát félig megnézhettem, de az operát végig csak a bemutatón láttam. Bevallom, többször is meghatódtam, amikor a pici lányomat megláttam a színpadon. Azt nem tudom, hogyan énekelt, de azt hallottam, hogy a kórus szépen szólt.

Aida elárulta, fogalma sincs arról, hogy kislánya honnan vagy kitől kapta a hangját, hiszen ő maga legfeljebb csak hallgatja a zenét, énekelni nem is próbál, mert a hangjával nem akar senkit sem megijeszteni.

"Számomra is mozgalmasan telnek a napok" – folytatta Mohamed Aida.

Reggel irány az iskola a gyerekekkel, majd edzés nekem, és ha Leilának előadása van, akkor őt viszem az Operába, hogy a második edzés után érte mehessek.

Persze a vívás, az edzések sem szorulhatnak hátra a dolgos hétköznapokon, mivel Aidának tervei vannak az elkövetkezendő időre is. Nem tett le arról, hogy újra bekerüljön az olimpiai csapatba, s ha minden összejön, akkor Párizsban, immár a nyolcadik olimpiáján is elinduljon.

Egyelőre Párizs még nagyon messze van

 – mondta búcsúzóul Mohamed Aida. "Most megpróbálom utolérni magam, mert a hosszú pihenés azért meglátszik a formámon. Előbb az Ob-n hajtok az újpestiekért, majd decemberben egy világkupa következik. Áprilistól pedig kezdődnek az olimpiai kvalifikációs versenyek."

Szerző gg

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!