2 hónapja

"A lehető legrosszabb lenne" - őszinte vallomás Gulácsi Péterről

Vajon mit csinál az új edző a magyar játékossal?

Nyolc gólt kapott utolsó két tétmeccsén az RB Leipzig, és azok közül egy különösen fájó Gulácsi Péter kapus számára. A magyar válogatott játékos a Sahtar elleni BL-meccsen kínos jelenet főszereplője volt, 0-0-s állásnál a félpályánál passzolta oda a labdát az ellenfélnek

Fotó: AFP

A kudarc után kirúgták a németek vezetőedzőjét, Domenico Tedescót, és kérdés, hogy az új szakember, Marco Rose milyen tervekkel érkezik. Bízik-e Gulácsiban a Dortmund ellen is, vagy kirakja a csapatkapitányt a kezdőcsapatból?
Hajdú Attila korábbi válogatott kapus szerint csak egyetlen megoldás működhet.
 

Ebben a helyzetben a lehető legrosszabb lenne, ha lecserélnék Gulácsit 

– mondta a korábbi kiváló játékos, aki 1995-ben az Ajax és a Real Madrid ellen is szerepelt a Ferencvárossal a BL-főtáblán. "Értem én, nyolc gólt kapott a csapat, de ezekről nem egyedül Gulácsi tehet. Ha egy középpályás elpasszolja a labdát, az még javítható, ha a kapus, az végzetes. Jóval nagyobb rajtuk a felelősség, mint a mezőnyjátékosokon."
Hajdú szerint most a sikerélmény a fontos.

"Gulácsi nem lett rosszabb kapus, hét éve ugyanazt a magas szintet hozza a Bundesligában. Ki fog jönni ebből a helyzetből is, de ehhez védenie kell."

 

Szoboszlaiék a bajnokságban is rosszul állnak Fotó: AFP


A Lipcse csapatkapitánya egyébként önkritikusan nyilatkozott a BL-rajt után, mint mondta, olyan érzése volt, mintha négy öngólt vétett volna a gárda. Keseregni nincs idő, mivel a szombati ellenfél, a Dortmund a bajnokság egyik legerősebb csapata, a Lipcsének pedig el kell kezdenie a felzárkózást. A csapat öt forduló során csak egy meccset nyert meg, kettőt pedig elveszített, ezért is került a sor az edzőváltásra. Érdekesség, hogy Gulácsiék új mesterét, Marco Rosét éppen a Dortmundtól rúgták ki nyáron.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!