OLDALVONAL

Szerző rp

5 hónapja

Szívszorító, belehalt férje elvesztésébe a magyar olimpiai bajnok

Unokaöccse értesítette a tragikus hírről az olimpiai bizottságot.

Szerző rp

Csütörtökön jelentették be, hogy másfél hónapja, március 6-án Las Vegasban elhunyt Korondi Margit kétszeres olimpiai bajnok, aki 1952-ben Helsinkiben egyéniben, négy évvel később Melbourne-ben csapatban lett ötkarikás aranyérmes. Nem sokkal utóbbi sikere után kivándorolt Amerikába, s ott kezdett új életet. 89 évesen Las Vegas-i otthonában érte a halál, s hogy erről a magyar közvélemény miért csak késéssel értesült, arról a tornaszövetség vezetője beszélt a Borsnak.

Fotó: Bartal Ferenc

 


 Korondi Margit olimpiai életjáradékát Magyarországon élő unokaöccse kapta, ő szólt most, hogy nagynénje márciusban elhunyt 

– tudta meg a Bors.


Korondi 1956-ban a kéziszercsapattal nyert aranyat, abból a társaságból Kertész Alíz volt a legjobb barátja. Az utolsó időkig tartották egymással a kapcsolatot.
 

Havonta legalább egyszer mindig beszéltünk egymással telefonon, márciusban azonban már hiába kerestem, magam sem értettem, hogy miért – mondta a Borsnak a 86 esztendős bajnoknő. 

Azt tudtam, hogy imádott férje tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett. Kórházba került, Margit mindent megtett azért, hogy felépüljön, anyagi áldozatot is hozott a meggyógyíttatásáért. Sajnos a férje háromnegyed éve elhunyt, Margitot pedig felemésztette a bánat egyedül.

Szerző rp

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!