9 hónapja

Ezt mondta Michael Schumacherről állandó látogatója – Jean Todt mindenkit meglepett

Sokakat foglalkoztat ez a kérdés. Egészen mást vártak volna tőle a legendás autóversenyzővel kapcsolatban.

A Forma-1 történetének egyik legizgalmasabb párharcát nyerte meg a szezonzáró futam utolsó körében Max Verstappen. Ezzel Lewis Hamilton maradt 7-szeres világbajnok, akárcsak a nagy előd, Michael Schumacher. A döntő verseny előtt sokan állást foglaltak abban a kérdésben, hogy – akár Hamilton 8. elsősége esetén is – Schumit tartanák minden idők legjobbjának. Állást foglalt ebben a kérdésben Jean Todt is.

Todt és Schumacher máig jó barátságban vannak
Fotó: AFP

A legendás német autóversenyző egykori főnöke, barátjaként máig rendszeres látogatója mindenkit meglepett a mondandójával:

„Soha nem tartottam a történelem legnagyobb versenyzőjének, mert ezt nehéz lenne megítélni. A Forma-1 nemrég ünnepelte a 70. évfordulóját, és szerintem minden korszaknak megvoltak a jó pilótái. Emlékezhetünk például Fangióra, aki a kora legjobbja volt, mint ahogy később Michael, a közelmúltban pedig Hamilton is. De hasonló volt igaz Jim Clarkra is. Gyakran előfordul, hogy egy-egy versenyző ural akár egy évtizedet, és megpróbálhatjuk őket egymáshoz viszonyítani az eredmények alapján, de például Fangio idejében csak nyolc futam volt évente (míg idén 22 volt – a szerző)”

- mondta a hajdani Ferrari-csapatfőnök, jelenleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, tovább sorolva a korszakok közötti óriási különbségeket (az eltérő pontozási rendszertől a cserélhető autókig), amelyek miatt szerinte képtelenség összehasonlítani a különböző korok ászainak teljesítményét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!