11 hónapja

Disznóság, amit Kobe Bryant özvegyével művelnek

Már több mint egy éve küzd az igazáért, a legendás kosaras és kislányuk emléke miatt is. Akarata ellenére kötelezheti a bíróság.

Los Angeles megye indítványára pszichológiai vizsgálatra kötelezheti Vanessa Bryantet az amerikai bíróság. A 2020 januárjában, végzetes helikopter-balesetben elhunyt NBA-legenda, Kobe Bryant 39 éves özvegye akarata ellenére kerülhet ebbe a helyzetbe.

Bizonyítania kell, hogy bántották a férje és lánya halálának helyszínén készült fotók?
Fotó: AFP

Vanessa Bryant tavaly szeptemberben azért indított polgári pert, mert a tragédia után nyilvánosságra kerültek az egyik lánya, Gianna halálát is okozó szerencsétlenség helyszínén készült felkavaró fotók. Ezeket a kiérkező tűzoltók és rendőrök készítették. Most azt próbálják bizonyítani, hogy a szeretteiket gyászolóknak valóban ezek a felvételek okoztak-e érzelmi megrázkódtatást.

Az érzelmi megpróbáltatásokat és a magánszféra megsértését fájlaló özvegy követelte kártérítés összege nem ismert, de mindenképpen dollármilliós nagyságrendű.

A legújabb hírek szerint ezért akarják megállapítani a történtek okozta „állítólagos pszichikai kár” létezését, mértékét és okát. Los Angeles megye képviselője szerint a súlyos érzelmi és lelki sérüléseket nem a kifogásolt fotók, hanem a hozzátartozók halálának ténye okozta.

Vanessa Bryant ügyvédei szerint a nő panaszai erősödnek, és „nincs szükség sem szakértőre, sem nyolcórás pszichológiai vizsgálatra ahhoz, hogy az esküdtszék fel tudja mérni az alperes helytelen magatartása által okozott érzelmi terhek típusát és mértékét”.

A meghallgatásra a tervek szerint november 5-én kerülhet sor, a tárgyalások pedig jövő februárban kezdődhetnek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!