12 hónapja

Három meccs kellett Messinek, hogy a PSG edzőjére is behisztizzen

Nem megy valami jól a foci az argentin aranylabdásnak új csapatában, és az edzője sem a szíve csücske.

Amikor hosszas huzavona után Lionel Messi elhagyta gyerekkori klubját, a Barcelonát és a PSG-hez igazolt, sokan máris a történelem valaha volt legerősebb klubcsapatának kiáltották ki a párizsiakat. Logika persze van a nagy szavak mögött, hiszen az argentin mellett Neymar, Mbappé, Di María és Ramos is keret tagja. Azonban a valóság egyelőre messze van az elvárásoktól. Messi eddig három meccsen lépett pályára a francia zsoldoscsapatban, de sok vizet nem zavart.

Messi nagyon nem érzi a párizsi játékot (Fotó: Instagram)

Az eddigi legemlékezetesebb jelenetét a vasárnapi Lyon elleni bajnokin hozta össze, amikor lecserélték. Messinek láthatóan nem tetszett, hogy Mauricio Pochettino levette a pályáról a mérkőzés utolsó 20 percére, és a nagy duzzogás közepette még az edzővel sem volt hajlandó kezet fogni. Viszont valamit odaszólt a kinyújtott kézzel kínosan álldogáló mesternek.

Ha a hatszoros aranylabdás sértődöttsége tartós lesz, akkor Pochettino gyorsan kereshet majd új munkaadót. Messi ugyanis könnyen állítja maga mellé az öltözőt az edzőkkel szemben, és ilyenkor a vezetőség is a játékosok javára dönt. Barcelonában is többen távoztak a csapat éléről hasonló indokból. Persze az más kérdés, hogy egyik mesterért se volt nagy kár.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!