Gulácsi Péter mélyponton, reagált a korábbi válogatott kapus

Eltűnt Lipcsében a védelem, a magyar játékos két meccsen tíz gólt kapott.

Pokoli napokat él át Gulácsi Péter. A Lipcse játékosa tavaly még a Bundesliga legjobb kapusa volt, most azonban két meccsen tíz gólt kapott. Négyet a Bayern, hatot a Manchester City ellen.

Akárhogy nézzük, ez még gombócból is rengeteg, és akkor is megviseli a kapus lelkét, ha nem tehetett a gólokról.

Kitömték Manchesterben a Lipcsét (Fotó: AFP)

A Sport TV szakértőjeként dolgozó korábbi válogatott kapus, Hajdú Attila szerint sem lehet könnyű Gulácsinak.

„Minden egyes kapott gólnál a kapus egy kicsit meghal. Akkor pedig még jobban megviseli egy találat, ha az ő hibájából esik. Ilyen a kapussors„ – árulta el a korábbi 10-szeres válogatott kapus a Borsnak. „Nyolc kapura tartó lövésből hat gólt kapott, ami nem mutat jól, de egyikről sem tehetett. Ahogy a siker, úgy a kudarc is közös munka eredménye, márpedig a Lipcse, főleg védekezésben, nincs jó passzban. Nem hiszem, hogy Pétert most pihentetni kellene, mert néhány meccs kihagyás után visszatérni még nehezebb mentálisan. Persze ennyi kapott gól után akár el is bizonytalanodhat, de ő erős fejben, fel tudja építeni magát újra és újra.”

Hajdú szerint időbe telik, mire összeáll a Leipzig, ám ebben az idényben várhatóan nem lesznek kiugró eredményei.

„A tengely távozott a nyáron, amit most megsínylik a csapat. Nem hiszem, hogy Jesse Marsch vezetőedző tehet a visszaesésről. Az átalakulás Szoboszlai Dominik szempontjából nem jött rosszul, mert így megkapja a lehetőséget, amivel idővel élni is fog. Nem kell temetni a Lipcsét, mert akár egy kínkeserves győzelem is megindíthatja őket a hullámvölgy aljáról.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!