Kiderült Michael Schumacher titka, lerántotta a leplet a jóbarát

Hosszú évek után beszélt a titkos megbeszélésekről a korábbi neves sportvezető.

Mára már legendássá vált Michael Schumacher és a Ferrari frigye, hiszen a német autóversenyző 1996-tól 2006-ig szolgálta az olasz F1-istállót, amellyel öt világbajnoki címet is nyert. Pedig kis híján sokkal gyorsabban, még a nagy sikerek előtt vége szakadt az együttműködésüknek.

Schumacher (balra) és Haug 2003-ban
Fotó: AFP

A kétszeres vb-győztesként igazolt Schumi csak az ötödik évében, 2000-ben ért fel a csúcsra a Ferrarival is (igaz, ekkortól sorozatban ötször nyerte meg a pontversenyt). Csakhogy kevésen múlt, hogy már 1998 végén nem hagyta ott az olaszokat, hogy a Mercedes a McLarenhez csábítsa.

A Mercedes akkori motorsportfőnöke, Norbert Haug egy F1-es podcastben elmondta: sokáig „udvarolt” a német klasszisnak.

„Konkurensek voltunk, de a versenypályán kívül mindig jó kapcsolatot ápoltunk. Mindig viccelődtem vele, hogy egy napon együtt kell dolgoznunk. 1998-ban voltak is titkos tárgyalásaink, de akkor ez végül nem jött össze”

– árulta el Haug, aki aztán jóval később, már a „nyugdíjas” Schumit tudta meggyőzni a közös munkáról.

12 évvel később sikerült rávenni

A 2006 végén visszavonult hétszeres világbajnok végül 2010-ben szegődött az immár önálló csapattal induló Mercedes pilótájának.

„Akkoriban még csak egy kis, épülőfélben lévő csapatunk volt. Akár egy topmenedzser, Michael sokat segített abban, hogy lehetségessé váljanak a későbbi sikereink”

– mondta Norbert Haug.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!