Eriksen drámája miatt új feladat vár Gulácsira és csapattársaira

Nem csak erőnléti és labdás gyakorlás szerepel majd az RB Leipzig jövő hétfőn kezdődő felkészülési programjában. Életmentést tanulnak a focisták.

A Bundesliga-csapatok közül az RB Leipzig reagált elsőként arra, ami Christian Eriksennel történt. A finnek elleni Eb-meccsen hirtelen szívleállása miatt élettelenül összeesett, majd a pálya szélén sikerrel újraélesztett dán futballsztár rémisztő példája miatt az új lipcsei edző, Jesse Marsch elsősegélynyújtási, életmentő tanfolyamot ír elő a játékosainak.

Gulácsi rövidesen nem csak gólhelyzetben tud majd menteni
Fotó: AFP

„Az a jelenet sokakhoz hasonlóan engem is mélyen megérintett”

– mondta a Salzburgból érkezett amerikai tréner.

Marsch ezért a felkészülési munkájukba integrálja a focisták – köztük három magyar válogatott légiósa – kiokítását, mit kell tenni a vészhelyzetekben. A tanfolyamot a német klub egészségügyi részlegét vezető dr. Helge Riepenhoff vezeti majd.

Az Eriksen-drámának volt egy közeli szemtanúja is Gulácsiék csapatából: a dán válogatott támadó, Yussuf Poulsen közvetlen közelről, a gyepen látta barátja élethalálharcát.

Poulsen (20) és társai kétségbeesve álltak sorfalat, hogy eltakarják Eriksen élethalálharcát
Fotó: AFP

Neki különösen jól jöhet, hogy a klubnál egy olyan szakembert is alkalmazni fognak, aki a focisták mentális állapotára ügyel.

A lipcseiek – remélhetőleg az ausztriai rehabilitációs munkája után pár napja már a Balatonnál nyaraló Szoboszlaival – jövő hétfőn kezdik a felkészülést az augusztus közepén kezdődő új szezonra. Ugyanabban az Alpokban megbúvó osztrák luxushotelbe mennek edzőtáborozni, ahol a magyar válogatott készült az Eb-re.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!