Orbán Viktorról kérdezték Marco Rossit az olaszok

Szövetségi kapitányunkat a nagy futballrajongó hírében álló magyar miniszterelnökről faggatták hazájában. Orbán Viktor Rossi szerint mindig naprakész.

Marco Rossi tizenhárom éve még az olasz negyedosztályban volt a ma már élvonalbeli Spezia szakvezetője. Egy ottani lapnak adott interjújában azonban nemcsak edzői pályafutása korai állomásáról kérdezték, hanem a 2012 óta íródó magyarországi sikertörténetéről, sőt az Orbán Viktor miniszterelnökhöz fűződő viszonyáról is.

Marco Rossi magyar sállal a nyakában
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

„Jó időket élünk. A fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi években magasabb szintre jutott a magyar labdarúgás. A kormány új stadionokkal invesztált a sport infrastruktúrájába, a kluboknak sportközpontjaik és akadémiáik vannak a fiataloknak. Nyáron igyekszünk élni az esélyünkkel a hazai Európa-bajnokságon. Van idő építeni a jövőt is, hiszen az új szerződésem 2025-ig szól”

- mondta el az Eb-szereplő, Nemzetek Ligája-élvonalba vezetett labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitánya.

Rossit arról is kérdezték, ismeri-e személyesen a nagy futballrajongó hírében álló Orbán Viktort.

„Természetesen ismerem. Különleges a kapcsolatunk. Igen gyakran beszélünk telefonon is. Annyit mondhatok, hogy sokkal jobban ért a labdarúgáshoz, mint én a politikához. Nagy szurkolónk és mindig naprakész”

- mondta a kormányfőről Marco Rossi.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!