OLDALVONAL

Magyar állampolgár lehet Marco Rossi

Szurkolói kérdésre árulta el a tervét. Olasz szövetségi kapitányunk szándéka egyértelmű, de ő is tudja, mit kell még tennie.
  • Szerző: vav

„Örökbe fogadott magyarnak” érzi magát Marco Rossi – árulta el a fociválogatottunk szakvezetője, miután az Év edzőjének választották a sportújságírók szavazásán. Az olasz Maestro sokszor elmondta már, hogy második otthonaként tekint Magyarországra, és most azt is elárulta: szívesen lenne magyar állampolgár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Rossi az Instagramon vállalkozott kérdezz-felelekre, arra biztatta a követőit, hogy bátran faggassák, válaszol a kérdéseikre. Kiderült többek között, hogy a példaképe az olasz vízilabda-válogatottban kerettag fia, Simone, és hogy a kedvenc ételei közé sorolja a gulyáslevest, a bablevest és a pörköltöt is. Utóbbihoz hasonlóan arra a kérdésre is magyarul válaszolt nagy „IGEN”-nel, hogy tanul-e magyarul.

„Tervezi, hogy felvegye a magyar állampolgárságot?” – szólt egy kérdés, mire Rossi határozottan válaszolt:

„Igen, szeretném, és ehhez természetesen tovább kell tanulnom a magyar nyelvet. Remélem, kiérdemlem!”

- írta Marco Rossi, egy magyar zászló és egy szív kíséretében.

A most 56 éves olasz először 2012 nyarától 2014 áprilisáig élt Magyarországon – dobogóig vezette a Honvédot -, majd 2015 februárjától újra Kispesten dolgozott, egészen a 2017-ben megnyert bajnoki címig. A következő szezonban a Dunaszerdahelyi AC-val végzett a szlovák bajnokság harmadik helyén, hogy aztán 2018. június 19-én átvegye a magyar válogatott irányítását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?