Megtörten gyászolja a népszerű tévés Monspart Saroltát

A világbajnok futó férje elárulta, feleségét nagyon megviselte a karantén.

„Pénteken még bent voltam nála a kórházban, de akkor már csak nézett rám, beszélni már nem tudtunk, s az éjjel végleg elaludt. Az utolsó napok nagyon nehezek voltak, lefogyott negyven egynéhány kilósra. Rendkívül fájdalmas volt így látni őt. Az orvosok is tudták, közeleg a vég, próbálták megkönnyíteni az utolsó napjait.” – Feledy Péter nyilatkozta ezt feleségéről, a szombaton elhunyt Monspart Saroltáról.

A népszerű tévés, újságíró a Blikknek beszélt az utolsó napok drámájáról. A Nemzet Sportolója évek óta súlyos betegséggel küzdött, s a koronavírus okozta karantén sem volt jó hatással rá.

Monspart Sarolta és férje, Feledy Péter
Fotó: Monspart Sarolta

„Nem volt otthonülő típus, de mindig kereste a lehetőséget, hogy gyengülő fizikai képességei ellenére is kimozdulhasson. Gyakran autóztak például a barátnőivel a budai hegyekbe sétálni – árulta el a férj. – Nem lehetett mellette ellustulni, sem erőnlétileg, sem mentálisan. A közelmúltban mondogatta is, hogy teltebb lettem a Covid-időszak alatt, vigyázzak. De sajnos itthon nehéz tenni ellene, már én is 78 éves vagyok. Céltudatossága sokak mellett engem is inspirált. Amellett, hogy folyton sportolt, mindig új dolgokon törte a fejét, s ha valamit kitalált, azt meg is valósította.”

Monspart Sarolta sokak példaképe volt, világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség szakította meg. Ezt követően nőket buzdított arra, hogy egészségesen éljenek, és ennek egyik lehetséges módja a futás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!