Gulácsi tényleg Dortmundba tart? Rákérdeztek és sokat sejtetően válaszolt

Gulácsi Dortmund és Lipcse között hezitálhat, vagy van, amiről még nem is tudunk? Légiósunknak szegezték a kérdést a szerződése záradékáról.

Hetek óta a német Bundesliga egyik legérdekesebb átigazolási témája, hogy Gulácsi Péter nyáron Dortmundba (vagy máshová) megy-e Lipcséből. A magyar kapus szerződése 2023 nyaráig szól ugyan az RB Leipzig csapatánál, de egy záradék értelmében idén 12,5 millió euróért kivásárolhatja, aki megegyezik vele. Márpedig a Bundesliga és Európa egyik legjobb futballkapusáért a 4,5 milliárd forintnyi összeg aprópénz, még ezekben az időkben is, amikor a koronavírus-járvány okozta veszteségek miatt a legtöbb klub nem dúskál. Gulácsi a Dortmund nagy erősítése lehet.

Gulácsi Péter 2015 óta véd Lipcsében – de még meddig? (Fotó: AFP)

A pénteki, bielefeldi bajnoki után a vb-selejtezőkre készülő magyar válogatotthoz hazatérő kapus többek között erről is nyilatkozott a Sportbuzzernek.

Gulácsi Dortmund és Lipcse között?

„Mi a jelenlegi állás?” – szegezték neki a kérdést.

„Nagyra értékelem az RB-t, tudom, milyen lehetőségeket kaptam ettől a klubtól, amiért rendkívül hálás vagyok. A szerződésem még két évig szól. Néhány évig még szeretnék topszínvonalon, egy topligában játszani”

- hagyott meg egy kiskaput a távozására is a diplomatikusan fogalmazó Gulácsi Péter.

A felvetésre, hogy ideális megoldásként 2026-ig szerződést hosszabbíthatna Lipcsében, légiósunk így reagált:

„Jelenleg az az ideális megoldás, ha kizárólag a mérkőzésekre fókuszálok. Nagy céljaink vannak. Utána majd egy bizonyos időben beszélünk a jövőről.”

Gulácsit sajtóhírek szerint az idén gyengébben teljesítő, és nyártól új kapust kereső Borussia Dortmund csábítja, de az olasz listavezető Internazionale mesés (évi 10 millió eurós) fizetési ajánlatáról is szóltak már hírek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!