KIAJOBB

Gulácsi Péternek elege lett, majdnem visszavonult

Klasszis focikapusunk az utóbbi évek szárnyalása előtt megjárta a poklot is Lipcsében.
  • Szerző: Ripost

Gulácsi Péter a csúcson van: a világ tíz legjobb futballkapusának egyikeként emlegetik; a német Bundesliga bajnoki címéért küzdő, BL-nyolcaddöntős RB Leipzig egyik legjobbja; több mint ötmillió eurós (1,8 milliárd forint) éves fizetésével a legjobban kereső magyar sportoló; a Borussia Dortmund és az Internazionale kiszemeltje. Pedig 2015 nyarán nagyon mélyről indult a lipcsei karrierje. Egy interjúban elárulta, hogy egy kiállítása után annyira maga alá erült, hogy a visszavonulás is megfordult a fejében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulácsi Péter 2015-ben még a visszavonulásra gondolt

Gulácsi Péter 2015-ben még a visszavonulásra gondolt
Fotó: AFP

Amikor Gulácsi a sikeres salzburgi évek – osztrák bajnoki és kupagyőzelmek – után a német testvércsapathoz igazolt, négy meccsre szóló eltiltást vitt magával Lipcsébe. Aztán augusztus 16-án nagyon rosszul sült el a hivatalos németországi bemutatkozása is. Az akkoriban még másodosztályú RB Leipzig tartalékcsapatában, egy negyedik vonalbeli (Regionalliga, észak-keleti csoport) bajnoki 50. percében kiállították, mert a tizenhatoson kívülre futva kezezett.

Gulácsi visszavonulást fontolgatott

A „tarcsi” így is nyert 3-1-re a Luckenwalde vendégeként, az újabb két mérkőzésről eltiltott magyar kapus viszont mély gödörbe került a történtek miatt.

„Ma már tudok ezen nevetni, de akkor az a maradék harmincöt perc, amit a kiállításom után a luckenwaldei vendégöltözőben töltöttem, a legrosszabb volt a pályafutásom során. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy azonnal abbahagyjam-e a futballt”

- emlékezett vissza Gulácsi.

Szerencsére túltette magát ezen a nehéz időszakon, és utóbb egyértelműen kiderült, hogy jól döntött. Pár hónapnyi kispadozás után, 2016 februárjától övé lett az első számú kapus poszt a veterán közönségkedvenc, Fabio Coltorti kárára. Azóta Gulácsi szinte kirobbanthatatlan a német másodosztálytól a Bundesliga-dobogóig és BL-elődöntőig jutó kezdőcsapatból, pedig számos riválist hoztak már a nyakára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?