Dzsudzsák az Instagram magyar királya

Dzsudzsák Balázs úgy tart 940 ezer követőnél, hogy saját bevallása szerint sosem készítették fel arra, hogy egy sportolónak a kommunikációban is profinak kell lennie.

Cristiano Ronaldo 250 milliós követőtáborától még messze van, de itthon Dzsudzsák Balázs labdarúgó az Instagram legnépszerűbb magyar sportoló személyisége. Az NB II-es Debrecen játékosa 940 ezer követővel rendelkezik, pedig egy átlagos celebhez képest ritkán frissíti a közösségi oldalát. Ma már szigorúan “szakmai” fotók láthatóak a fiókjában, labdarúgással, valamint Dzsudzsák vállalkozásával kapcsolatosak.

Dzsudzsák Balázs
Fotó: MTI

A labdarúgó másfél éve nyitotta meg Győrben magánrendelőjét, az orvosi diagnosztikai intézményben várakozás nélkül készítenek MRI- (mágnesesrezonancia képalkotás), ultrahang- és röntgenvizsgálatot. Dzsudzsák nemrég egy interjúban elárulta, tudatosan sosem készült imázsépítésre, s a celeb szót is gyűlöli önmagával kapcsolatban.

Az, hogy ismert vagyok, az a személyiségemből, a karaktereimből fakad. Nem kell mögém semmi olyat képzelni, ami nincs. Aki vagyok, az az ember, aki otthonról, Nyírlugosról elindult. Én mindent onnan hoztam, anyukámtól, apukámtól. Ma már látom, hogy minden komoly játékosnak van sajtósa, kommunikációs szakembere, aki segít ebben, aki kontrollálja a nyilatkozatokat. Azt bánom, hogy ebben nem kértem segítséget egy szakembertől”

nyilatkozta decemberben a focista az Origónak.

Fotó: Instagram

Dzsudzsák rajongóinak számát ázsiai légióskodása is megdobhatta, mivel egy kimutatás szerint számos ázsiai követője is van az Instagramon. Sőt, egy török személy nemrég fel is törte a fiókját, ekkor több fotót is törölni kellett.

Egy szakmagazin számítása szerint a focista posztjai egy-egymillió forintot érhetnek egy hirdetőnek.

Dzsudzsák mögött az Instagramon Hosszú Katinka a második legnépszerűbb sportoló. Az ő magán- és sportélete évekig a nyilvánosság előtt zajlott, neki jelenleg 398 ezer követője van. Párjával, Mátéval itt köszöntötték rajongóikat az ünnep alkalmával, s vele együtt szerepel fizetett, a turizmust népszerűsítő hirdetésekben is.

A harmadik legnépszerűbb magyar sportoló Szoboszlai Dominik, az ő közel 233 ezer követője akkor duzzadt fel ekkorára, amikor karácsony előtt Salzburgból Lipcsébe igazolt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!