Dárdai kiborult: Ez már tényleg vészhelyzet

Oda az otthon varázsa, ráadásul elfogytak a magyar edzõ védõi is. Tinikkel készül a Bundesliga-hajrára. Hogy lesz ebbõl európai kupaindulás?

Idegenben pontot sem szerzett december óta, és a hétvégén hazai pályán is csúnya vereséget (1-4 az RB Leipzig ellen) szenvedett a Hertha. Erre föl Dárdai Pál hatodik helyre visszacsúszott csapatát még a sérülések és eltiltások is minden eddiginél jobban tizedelik.

Kezd kicsúszni a berliniek kezei közül az Európa-liga-indulás is. Dárdai szerint a hátralévő két fordulóban (a már kiesett Darmstadt idegenben, majd a Leverkusen otthon) négy pontra lenne szükségük.

Csakhogy ennyire megfogyatkozva ez is nehéz feladat. Dárdai legfontosabb középpályása, Per Skjelbred sérülése miatt idén már nem játszhat, ráadásul Sebastian Langkamp és John Brooks is begyűjtötte az eltiltást érő ötödik sárgáját.

Most valóban vészhelyzet van nálunk, de azért még a saját kezünkben van a sorsunk

- mondta Dárdai Pál, aki hozzátette: vasárnapra virradóra "nagyon, nagyon sokáig álmatlanul virrasztott".

Miután a fentieken túl Fabian Lustenberger is sérült, és felettébb kérdéses Niklas Stark felépülése is, gyakorlatilag elfogytak a Hertha védői. A már kezdőként bevetett 19 éves Jordan Torunarigha lehet a hátsó alakzat vezére Darmstadtban. Mellette a 18 éves Florian Baak is kezdettől szaporíthatja eddigi négy Bundesliga-játékpercét, de szóba jöhet Sidney Friede (19) és Nico Beyer (20) csapatba állítása is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!