Dárdai zoknija is téma: Olyan a foci, mint a házasélet

A Hertha edzõje régi magyar mesterének bölcs tanácsát követi. Párhuzamot vont a felesége és a játékosai között.

Valahogy úgy szedte össze magát a bajnoki rajtra a Hertha, ahogy Dárdai Pál nyerő cseréje, Julian Schieber. A magyar edzőt a felkészülés első heteiben aggasztotta a csapata játéka és hozzáállása, a sérülésből felépült csatár mozgása pedig egyenesen elszomorította - derül ki a Berliner Morgenpost interjújából.

Aztán Schiebert az erőnléti edzővel együtt kemény munkára fogták: leadott pár kilót, cserébe robbanékonyabb lett - s ennek rögtön meg is lett az eredménye. Pontosan úgy, ahogy Dárdai pedagógiai módszereinek az egész csapatnál.

Néhány dolgot máshogyan csináltam, mint korábban

- utalt a vasszigorára, és rendhagyó húzásaira Dárdai, aki „a hazájából egy régi edzőjére”, valószínűleg Garami Józsefre hivatkozott.

A tapasztalt tréner még Pécsett fedezte föl Pali tehetségét. Tőle tanulta: egy edzőnek az első évben általában nincs gondja a csapata motiválásával, de a másodikban annál több. Eleinte minden játékos hallgat rá, de aztán kiismerik a fogásait, a szava járását. Ezért különös gondot kell fordítani arra, hogy ne unjanak rá egymásra – ugyanúgy, akár egy házasságban.

Ha hazamegyek, és a szennyes zoknimat egyszerűen a sarokba vágom, Móni megharagszik rám. Aztán rájövök: oké, ez így nem járja

- vont párhuzamot Dárdai a feleségéhez és a focistáihoz fűződő kapcsolata között.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!